BLIKVANGERS van 7-11 tot en met 13-11-2016

Machteld Kaesemans

 

2016-11-15 Witkopstaartmees Johan Buckens

© Witkopstaartmees  /  Johan Buckens.

 

 

De ster van deze week was zeker de witkopstaartmees. Het is zeer zeldzaam dat dit Noord- of Oost-Europese vogeltje in onze streken beland.

Twee andere toppers waren de ijseenden op Roksem Put. Ze lieten zich goed bekijken, maar doken  toch om de haverklap naar de diepte.

 

Grote en middelste zaagbek werden eveneens gespot, beiden vrouwtjes. Roerdompen zag men de laatste weken regelmatig en koereigers zijn op verschillende plaatsen terug. Een foto van velduil valt zeker steeds in de smaak, ze zelf gaan bewonderen maar niet opschrikken, is natuurlijk nog beter. Een kleine groep kraanvogels trok over ons gebied, eerder uitzonderlijk!

 

De pestvogels staan nog steeds in de belangstelling en de sperwergrasmus in Sashul Heist kreeg heel wat bezoek. Nieuw in de reeks is frater.

 

Een mogelijke Humes bladkoning, een witstuitbarmsijs en een witkopgors werden gemeld, maar blijven onzeker. Overloop de volledige lijst en je zult zelf vaststellen dat het opnieuw een succesrijke week was met 160 waarnemers.

 

Tot de volgende,

Machteld.

 

 

Grote Zaagbek v.    /    Middelste Zaagbek v.

 

2016-11-15 Grote Zaagbek V. Marnix Vyncke 2016-11-15 Middelste Zaagbek V. Herman Blockx

© Marnix Vyncke    /    Herman Blockx

 

 

WAARNEMERS

Albert Neyt, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Baetsle Rudi, Bart De Keersmaecker, Bart Heirweg, Bart Vantorre, Bert Kindermans, Carl Devos, Catherine Larbalestrier, Catherine Priem,, Damien Gailly, Daniël Wybo, Danny Claeysier, Danny Dewulf, Dany Depauw, David Van Den Schoor, Dieter Coelembier, Dirk Werbrouck, Dominique, Dominique Stiennon, Donald Dupon, Dries Candaele, Dries Vdb, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Etienne, Erwin Derous, Evert Vandeberg, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Filip Goussaert, Filip Vandeputte, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Ivan De Wispelaere, J Vanryckeghem, J. Carney, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jean Pieters, Jean-Marie Testaert, Jeroen Vanheuverswyn, J-F Meersman, Jim Oostvogels, Jo Packet, Joachim Bertrands, Johan Buckens, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Plouvier, Johan Van Heulebrouck, Jonas Ghyselen, Jonathan Meire, Jorg Lambrechts, Joris Elst, Jp Valentin, Karel Tack, Karl Gillebert, Katrien Verlinde, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Kris De Wit, Kris Lesage, Kris Van Den Abeele, Kris Van Scharen, Kurt Stroobandt, Kurt Van Damme, Lander Kestemont, Leo Declercq, Louis Bostyn, Lowie Lams, Luc De Cat, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Deknock, Marc Derycke, Marc Jeurissen, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Michaël Abts, Michael Parmentier, Michel Louette, Miguel Demeulemeester, Mireille Henry, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Oliver Mechthold , Olivier Vergucht, Olivier Wallez, Pascal Deruyver, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Vervaet, Peter Standaert, Philippe De Beyter, Philippe Smets, Pierre Blockx, Pierre Tavernier, Pieter Van Hauwaert, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Rudy Van Cleuvenbergen, Sacha D’hoop, Sam Dewanckele, Stef Vlietinck, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Steven Keteleer, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Tiemen De Smedt, Tom Martin, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Van De Velde Lode, Vandeputte Christian, Verduystert J.P, Virginie Sonon, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Van Sompel, Wout De Rouck, Yves Verstraeten, Zaprudnik Christophe.

 

 

IJseend

 

2016-11-15 IJseend Chris Melis

© Chris Melis

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Roerdomp  /  Koereiger  /  Velduil  /  Kraanvogels

 

2016-11-15 Roerdomp Danny Claeysier 2016-11-15 Koereiger Francis Pattyn

 

2016-11-15 Velduil Marnix Vyncke 2016-11-15 Kraanvogel1 Marc Nollet

© Danny Claeysier  /  Francis Pattyn  /  Marnix Vyncke  /  Marc Nollet

 

 

VOGELLIJST:

 

Wilde zwaan

IJseend

Grote zaagbek

Middelste zaagbek

Parelduiker

Roodkeelduiker

Kuifduiker

Geoorde fuut

Lepelaar

Roerdomp

Koereiger

Grote zilverreiger

Jan-van-gent

Kuifaalscholver

Rode wouw

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Havik

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Paarse strandloper

Pontische meeuw

Geelpootmeeuw

Kleine alk

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Roek

Pestvogel

Boomleeuwerik

Strandleeuwerik

Cetti’s zanger

Witkopstaartmees

Pallas’ boszanger

Bladkoning

Sperwergrasmus

Grote pieper

Waterpieper

Grote barmsijs

Kleine barmsijs

Barmsijs onbekend

Frater

Kruisbek

Goudvink

Geelgors

IJsgors

Sneeuwgors

 

 

Sperwergrasmus    /    Pestvogel

 

2016-11-15 Sperwergrasmus Johan Buckens 2016-11-15 Pestvogels Daniël Wybo

© Johan Buckens    /    Daniël Wybo

 

Machteld Kaesemans  15/11/2016