BLIKVANGERS van 05-12 tot en met 11-12-2016

Machteld Kaesemans

 

2016-12-13 Koereiger Geert Vanhulle

© Koereiger met prooi  /  Geert Vanhulle.

 

Een leuke week met veel waarnemingen.

De koereiger was talrijk aanwezig, tot 12 exemplaren in de Lage Moere van Meetkerke. De grote- en kleine zilverreiger werden eveneens regelmatig  gezien en vallen steeds op door hun mooi wit vederkleed in deze sombere dagen.

 

Omdat er 5 soorten uilen gespot werden deze week zet ik deze geheimzinnige vogels in de “picture”. De velduilen worden nog steeds druk bezocht en gefotografeerd. Bosuilen worden vooral gehoord, de kerkuil is eerder zeldzaam of wordt soms gevonden als verkeersslachtoffer. Met veel geluk kan je een ransuil of steenuil horen en zien. .

 

Er verschenen onverwacht foto’s van een zeer late zomertortel…ziek of gekweekt? Wij wachten nog steeds op het eerste mannelijk exemplaar van het nonnetje. Een Siberische tjiftjaf werd gevonden net als een matkop, wat zelden is voor onze streek. Ik wacht in mijn tuin  nog altijd op de eerste keep en zwarte mees, die hier en daar toch al talrijk aanwezig zijn.

 

Bekijk aandachtig de hele lijst, zo weet je exact wat nieuws er deze week misschien bijkomt.

 

Machteld.

 

 

Grote Zilverreiger    /    Kleine Zilverreiger

 

2016-12-13 Grote Zilverreiger Patrick Keirsebilck 2016-12-13 Kleine Zilverreiger Marc De Ceuninck

© Patrick Keirsebilck    /    Marc De Ceuninck

 

 

WAARNEMERS:

Alain Baccaert, Albert Neyt, André Delier, Annemie Opdebeeck, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Bart Augustijns, Bart Vantorre, Catherine Priem, Danny Claeysier, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erik Etienne, Erwin Derous, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Georges Mathieu, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Hilbran Verstraete, J Vanryckeghem, Jan Pauwels, Jan Swimberghe, Jean Jordaens, Jean Pieters, Johan Buckens, Johan De Clerck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Plouvier, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Kris De Wit, Kris Lesage, Kris Van Den Abeele, Kris Van Scharen, Kurt Van Damme, L Feys, Leo Declercq, Lesaccount Arteveldehogeschool Klas C4, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Deblauwe, Luc Lippens, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marcel Pottier, Marco Witte, Marian Crombach, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Maurice Le Comte, Maurice Meunier, Michael Parmentier, Michel Louette, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Nayana Willemyns, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Van Gestel , Peter Decleir, Philippe Deprez, Pierre Tavernier, Piet Van Iersel, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Roland François, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Wouters, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Stijn Borny , Sven Maly, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Vincent Leirens, Viviane Lootens, Wesley Poelman, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Wim Pauwels, Wim Roelant.

 

 

Velduil

 

2016-12-13 Velduil Danny Claeysier

© Danny Claeysier

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Ransuil  /  Bosuil  /  Kerkuil  /  Steenuil

 

2016-12-13 Ransuil Marc Nollet 2016-12-13 Bosuil Rik De Jaegher

2016-12-13 Kerkuil Johan Buckens 2016-12-13 Steenuil Marnix Vyncke

© Marc Nollet  /  Rik Dejaegher  /  Johan Buckens  /  Marnix Vyncke

 

 

VOGELLIJST:

 

Kleine zwaan

Topper

IJseend

Nonnetje

Grote zaagbek

Roodkeelduiker

Geoorde fuut

Roerdomp

Koereiger

Grote zilverreiger

Kuifaalscholver

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Havik

Ruigpootbuizerd

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Pontische meeuw

Geelpootmeeuw

Zomertortel

Kerkuil

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Roek

Matkop

Boomleeuwerik

Strandleeuwerik

Cetti’s zanger

Siberische tjiftjaf

Boompieper

Grote pieper

Waterpieper

Kleine barmsijs

Barmsijs onbekend

Goudvink

IJsgors

Sneeuwgors

 

 

Matkop    /    Zwarte Mees

 

2016-12-13 Matkop Jaak Paes 2016-12-13 Zwarte Mees Geert Vanhulle

© Jaak Paes     /     Geert Vanhulle

 

Machteld Kaesemans  13/12/2016