SFEERVERSLAGJE MERGUS AKTIVITEITEN WEEKEND 09- 11 DECEMBER 2016

Frank De Scheemaeker

SFEERVERSLAGJE MERGUS AKTIVITEITEN WEEKEND 09-11 DECEMBER 2016

L1300592

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOORDRACHT ERVARINGEN  MET HUISZWALUW – vrijdagavond  9 december

 

35 geïnteresseerde Mergussers woonden de lezing van  Patrick Claeys bij over het wel en wee van de Huiszwaluw. Het was een verzorgde uiteenzetting waar echt alle aspecten van het leven en bescherming van de Huiszwaluw aan bod kwamen. Afgewerkt met mooie foto’s en leerrijke filmpjes. En alles getoetst aan  eigen ervaringen en vlot, spontaan gebracht.

 

Wellicht een spreekbeurt die ook voor het groter publiek en in het bijzonder voor families die zwaluwen broeden hebben aan hun huis. We gaan dit zeker verder uitwerken!

 

Patrick bedankt!

 

MERGUS OP BEZOEK IN HET ZWIN – zaterdagmiddag 10 december

L1300690

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij combineerden de voorstelling van het nieuwe roofvogelboek in Vlaanderen door Eddy Gadeyne met een bezoek aan het vernieuwde Zwin.

 

Niet minder dan 62 Mergussers schreven zich in voor wat een prachtige namiddag zou worden.

 

Eddy G overhandigde ons trots zijn allernieuwste publicatie – roofvogels in Vlaanderen en daarna bezochten we o.l.v Patrick, Leo en Johan/Frank het Zwinpark met zijn nieuwe schuilhutten en de Zwinvlakte zelf. Velduil, Blauwe Kiek,  Kleine Zilverreiger , Zwarte Zeeëend en veel steltlopers lieten zich bewonderen.

 

We sloten af met een gezellig samenzijn in de Shelter.

 

Alvast iedereen bedankt voor zijn aanwezigheid en interesse en in het bijzonder Marc Dc, Patrick C, Eddy G, Leo D en Patrick J voor de mede – organisatie.

 

Frank De Scheemaeker