BLIKVANGERS van 19-12 tot en met 25-12-2016

Machteld Kaesemans

 

2016-12-25 wensen1

 

Eerst en vooral wens ik jullie een schitterend 2017, met veel waarnemingen en foto’s. De Blikvangers zijn een beetje aangepast aan de eindejaarssfeer en tonen alle vogels met een prachtig wit vederkleed gezien deze week

 

Zo werden de wilde en de kleine zwaan gespot, typische wintergasten. Verder zag men nog ooievaar en knobbelzwaan. Bij de reigers werden de kleine en de grote zilverrreiger gezien, alsook de koereiger.

 

Niet wit, maar wel zeer zeldzaam is de Humes bladkoning aan St.Pieters – Put, vandaag 27/12 nog steeds aanwezig.

 

Zeker de moeite om te vermelden was de aanwezigheid van een roodhalsgans, topper, ijseend, roodkeelduiker, kwak, ruigpootbuizerd, buidelmees en nog enkele anderen. Voor velen onder jullie is het vakantie, dus trek naar buiten en geniet van de natuur en van de vogels….het blijft deze week grotendeels droog!!!!

 

Machteld.

 

 

Kleine Zwaan    /    Wilde Zwaan.

 

2016-12-29 Kleine Zwaan1 Marc De Ceuninck 2016-12-29 Wilde Zwaan 1 Marc De Ceuninck

© Marc De Ceuninck

 

 

WAARNEMERS:

Alain Crusiaux, Albert Neyt, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart Augustijns, Bart Vantorre, Christiane Moulu, Christophe Jacobs, Corentin Thomas, Daan Dekeukeleire, Danny Camerlinck, Danny Claeysier, Dany Depauw, Dirk Anseeuw, Dominique Bauwens, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Eddy Helsen, Elias Tibax, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Eric, Cosyns, Erik Callebaut, Erik De Meersman, F Maes, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik Van Den Berghe, Gaby Wieme, Geert De Clercq, Georges Mathieu, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Harry Mardulyn, Herman Blockx, Hilde Fontier, J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Mees, Jan Pauwels, Jean Pieters, Jelle Quartier, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Kenny Hessel, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, L Feys, Lesaccount Arteveldehogeschool Klasa1, Lesaccount Arteveldehogeschool Klasa2, Lesaccount Arteveldehogeschool Klasb3, Liena Tempelaere, Lowie Lams, Luc De Cat, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Batsleer, Marc Nollet, Marcel Pottier, Margaux Boeraeve , Marie-Christine Depuydt, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martine Duys, Mathias Wackenier, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Olyslaegers, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Van Wouwe, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Peter Depodt, Philippe Carchon, Philippe De Beyter, Pierre Blockx, Pieter Blondé, Pieter Vantieghem, Quentin Spriet, Resteau Nathalie, Rijmenans G, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Roland François, Romain Deloof, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Serge Allein,, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Steven Van Den Bussche, Stijn Borny , Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Wannes Bos, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Declercq, Wim Trio, Windels Martin, Wouter Declerck, Yolan Bosteels.

 

 

Koereiger

 

2016-12-29 Koereiger Marnix Vyncke

© Marnix Vyncke

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Grote Zilverreiger  /  Kleine Zilverreiger  /  Knobbelzwaan  /  Ooievaar.

 

2016-12-29 Grote Zilverreiger Geert Vanhulle 2016-12-29 Kleine Zilverreiger Chris Melis

2016-12-29 Knobbelzwaan1 Marc Nollet 2016-12-29 Ooievaar Yves Verstraeten

© Geert Vanhulle  /  Chris Melis  /  Marc Nollet  /  Yves Verstraeten.

 

 

VOGELLIJST:

 

Roodhalsgans

Wilde zwaan

Kleine zwaan

Topper

IJseend

Roodkeelduiker

Roerdomp

Kwak

Koereiger

Grote zilverreiger

Bruine kiekendief

Blauwe kiekendief

Havik

Ruigpootbuizerd

Smelleken

Slechtvalk

Waterral

Bokje

Paarse strandloper

Bosuil

Velduil

Kleine bonte specht

Zwarte specht

Roek

Buidelmees

Cetti’s zanger

Humes bladkoning

Waterpieper

Barmsijs onbekend

 

 

Humes Bladkoning

 

2016-12-29 Humes Bladkoning Johan Buckens

© Johan Buckens

 

Machteld Kaesemans 27/12/2016