MERGUS WEEKNIEUWS 2016/52: BESTE WENSEN – BIJDRAGE – HUMES BLADKONING – STOOTVOGELS – BROEDVOGELS – EDDY GADEYNE

Frank De Scheemaeker

2016-12-30 Landschap Frank

 

Hoys allen

 

Ziehier het recente Mergus Nieuws

 

BESTE WENSEN VOOR 2017

 

Mergus dankt jullie voor alle Nieuwjaarswensen en warme reacties die we mochten ontvangen op onze Nieuwjaarsbrief + Oproep sympathisant te blijven in 2017. Zie ook bijlage. Ik wens ook al mijn kernbestuur leden en projectverantwoordelijken te bedanken voor al het schitterende werk dat ze verrichten.

 

HUMES BLADKONING

 

Proficiat Jochen VR met de vondst van een schitterende Humes Bladkoning aan de Put van Sint-Pieters. De vogel is trouwens nog steeds aanwezig en prachtige foto’s op www.mergus.be  – doorklikken naar waarnemingen.be in linkerkolom

 

STOOTVOGELTELLING 06 T.E.M 09 JANUARI 2017

 

Nicholas laat weten dat de traditionele tellers hun kaartmateriaal en invulformulieren pas volgende week in de brievenbus gaan krijgen (hij is nu op vakantie). Zoals steeds vragen wij de vaste gebied tellers om hun waarnemingen in het projectvak Mergus in te voeren en niet bij losse waarnemingen. Maar dat kennen jullie ondertussen vast hé. Maar een handleiding zit er dit jaar ook opnieuw bij. Nicholas laat wel weten dat de het laatste keer is dat hij aan de organisatie helpt en Frank vind ook al geen tijd de gegevens uit te werken. We zijn dus op zoek naar een nieuwe coördinator + uitwerker. Alle uitleg kan door Nicholas en Frank  doorgegeven worden. Wie is kandidaat – stuur een mailtje naar frank.descheemaeker@skynet.be

 

BROEDVOGELVERGADERING/UITWERKUITLEGAVOND

 

Ruben S, Paul D en Kurt Vd dienden zich reeds aan als geinteresseerde nieuwe uitwerkers. Ook de uitwerkers van 2015 zijn opnieuw kandidaat: Stijn C, Johan en Karin S-M, FDS, Wim Jans, Kathleen Coen en Stefaan A.  We hopen op 31 maart alles uitgewerkt te hebben en op 30 juni van de pers te rollen. De bijdrage 2015 gaan we op het Mergus Winterfeest verdelen. Ook geinteresseerd om wat uitleg te krijgen/mee te werken? Kom nu vrijdag om 19u30 naar Frank zijn werk Lieven Bauwensstraat 11, 8200 Brugge. Graag een mailtje vooral – zodat ik de nodige drank kan voorzien. Geert Viaene je bent ook welkom hé.

 

EDDY GADEYNE

 

Onze enthousiaste nationale stootvogel verantwoordelijke Eddy Gadeyne laat weten dat er een foutje zat in zijn e mail adres – moest zijn eddy.gadeyne@telenet.be. Mochten jullie willen meewerken aan zijn nieuw stootvogelboek (foto’s aanleveren) hem graag contacteren. Verder zijn we allen op zijn nieuwjaarsdrink en receptie van donderdagavond 12 januari 19:30h in ZELZATE , (adres CAFE THE CLUB  Cesenaticolaan 2 9060 ZELZATE)  liefst op inschrijven op bovenstaand email adres.

En graag nu al onze gezamenlijke Mergus vogeldag in Zeeland van zaterdag 22 april met Eddy in jullie agenda plaatsen

 

Met vriendelijke groeten

 

Frank en het ganse Mergus Team

 

 

 

me