WEEKNIEUWS 2017/1: STOOTVOGELTELLING – BROEDVOGELS – WINTERFEEST – BIJDRAGE 2017

Frank De Scheemaeker

foto: archief Mergus

Hoys allen

 

Gezien we er enkele dagen onder uittrekken – ziehier het vervroegde/beperkte weeknieuws.

 

STOOTVOGELTELLING

 

Nicholas verstuurt morgen de uitnodigingen naar de vaste tellers. Die worden verzocht  in het Mergus stootvogelregio scherm van waarnemingen.be  in te voeren , om zo dubbeltellingen met de losse waarnemingen te vermijden. Er is ook de traditionele gemeenschappelijke telling:

 

Zondag 8 januari: stootvogeltelling in de weiden van Dudzele, Oostkerke,  Hoeke en Lapscheure.

2016-12-05 Blauwe Kiekendief Filip De Ruwe

Afspraak om 08.45 u randparking (net voorbij Overstock) L.Coiseaukaai Brugge – einde 12.30 u.

Meebrengen: warme kledij, telescoop, verrekijker.

Vervoer: carpooling

Info en leiding: NP Brugge Nicholas Endriatis en Frank De Scheemaeker 0473/91.84.36.

De niet gebiedstellers worden gevraagd zoveel mogelijk losse gegevens te verzamelen en in te voeren in waarnemingen.be . Ze zijn van onschatbare aanvullende waarde!

 

Ps indien de weersomstandigheden onverwacht bijzonder ongunstig zouden zijn – kan ook nog in de week erop of in het weekend erop samen met de watervogels geteld worden  (het regioscherm staat open t.e.m zondag 15 januari)

 

 

BROEDVOGELS 2016

 

 

Vrijdag jl boden 13 vogelaars zich aan in de Lieven Bauwensstraat voor tekst en uitleg bij de werkwijze om de nieuwe broedvogelbijdrage 2016 voor te bereiden. Na een uitgebreid overzicht van te volgen methodiek kon naar hartenlust geoefend worden, aan de hand van een reeks voorbeeldsoorten. Er werd besloten een handleiding op te stellen en een groot aantal soorten kreeg een uitwerker. Deadline is gesteld op 31 maart 2017. Ambitieus ik weet het – maar met dertien kun je meer dan met zes! Alvast bedankt iedereen aanwezig.

 

Het broedvogelrapport 2015 zal op het Mergus Winterfeest op vrijdag 03 februari aan alle tellers worden aangeboden. De volledige uitnodiging volgt in het komende weeknieuws.

 

Met vriendelijke groeten en veel stootvogelgenot.

 

Frank en het ganse Mergus team

 

Ps dus nu al zeker vrijhouden – vrijdag 03 februari in Vormingsplus Sint-Pieters – Mergus Winterfeest met unieke reportage over de Hoge Platen, voorstelling nieuwe Mergus Website en uitreiking Mergus Award 2017.

 

Ps(2) graag niet vergeten jullie bijdrage 2017 te storten – zo kunnen we jullie blijvend een gratis website en activiteiten aanbieden