BLIKVANGERS van 27/03 tot en met 02/04/2017

Machteld Kaesemans

Er bewoog heel wat, hoog in de lucht, laag bij de grond, zingend of roepend, baltsend of parend … de lente was in het land!!!!

Een woudaap vloog laag over N.W. aan de voorhaven van Zeebrugge. Een zeearend werd gezien boven de stadswallen van Damme, zeer hoog glijdend door de lucht met af en toe een lichte vleugelslag. Een bijna zekere reuzenstern werd gezien ver over zee aan de Fonteintjes.  Een vrouwtje grauwe kiekendief werd gespot aan Vloethemveld, de eerste regenwulp was ook van de partij. Nieuw was de kleurrijke man krooneend eveneens in Vloethemveld. Verder werden er terug purperreiger, visarend, rode en zwarte wouw, kraanvogel, blauwborst, middelste bonte specht en vele andere gespot.

Bij de kleinere vogels werd fitis, grasmus en huiszwaluw voor de eerste keer gezien, bij de steltlopers, oeverloper en groenpootruiter.

Het weer blijft uitstekend, wij verwachten nog nieuwe soorten deze week, zangvogeltjes e.a. De koekoek werd in verscheidene provincies reeds gehoord of gezien, jammer nog niet in het Mergusgebied!

Machteld.

Zeearend

© Marc De Ceuninck

Grauwe Kiekendief

© Johan Buckens

 

WAARNEMERS:

Alain Gysels, Albert Neyt, Alexis Adam, Antoine Cornelis, Arnaud Kunsch, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Barbara De Coninck, Bart Augustijns, Bart Van Thuyne, Bastiaan De Ketelaere, Bert Kindermans, Caroline Hindryckx, Catherine Priem, Daan Drukker, Danny Dewulf, Deseure Noel, Dirk Werbrouck, Dominique, Dries Candaele, E J E Boumans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Filip De Coster, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Gerin Pascale, Guido Orbie, Guido Rappé, Hannes Ledegen, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Matheve, Ilf Jacobs, Ivan Steenkiste, J Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jean Pieters, Jean-Marie Dubreucq, Jelle Quartier, Jens Derycker, Jens D’haeseleer, Jens Van Mieghem, Jo De Pauw, Johan Bertels, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Vandepitte, Jozef Germonprez, Jp Valentin, Juul Buys, Kamil Daneels, Karim Neirynck, Karina Samyn, Kelle Moreau, Koen Baute, Koen Roelens, Kris Lesage, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Devos – Joke Vanzandweghe, Luc Dijon, Luc Lippens, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Rogghe, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marie-Christine Depuydt, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Miguel Demeulemeester, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Vandousselaere, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Peter Adriaens, Philippe De Beyter, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Van Looy, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sarah Dalle, Sebastiaan Hanoulle, Serge Allein, Sophie Van Driessche, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Cornelus, Stefaan Viaene, Steven D’haese, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Stijn Vincent, Thaisa Wille, Thibault Snauwaert, Thijs Tanghe, Thomas Moorthamer, Tim De Blanck, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vandeputte Christian, Verduystert J.P, Wannes Bos, Wauters Jean, Wesley Poelman, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Plovie, Willy Vermeersch, Wim Declercq, Wim Lammerant, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Wout De Rouck, Xavier Dirix, Yannick Verheust, Yves Decneudt.

Krooneend

© Marc Nollet

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Regenwulp

© Marnix Vyncke

Beflijster

© Johan Buckens

Fitis

© Herman Blockx

Grasmus

© Johan Buckens

Huiszwaluw

© Marc De Ceuninck

VOGELLIJST:

Zomertaling, Krooneend, Middelste zaagbek, Rosse stekelstaart, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp,  Woudaap, Kwak, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Zeearend, Rode wouw, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Grauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral, Kraanvogel, Bokje, IJslandse grutto, Pontische meeuw, Geelpootmeeuw, Reuzenstern, Grote stern, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Kleine bonte specht, Middelste bonte specht, Zwarte specht, Boomleeuwerik,  Cetti’s zanger, Beflijster, Blauwborst, Boompieper, Waterpieper, Rouwkwikstaart, Barmsijs, Goudvink, Geelgors.

Reuzenstern

© Jan Baert

Bovenste foto: © Woudaap/ Johan Buckens

Machteld Kaesemans: 04/04/2017