BLIKVANGERS van 17/04 tot en met 23/04/2017

Machteld Kaesemans

Een succesvolle week met 162 waarnemers en veel waarnemingen.

Een draaihals werd door meerdere vogelaars gezien in de Zwinbosjes en door één iemand in Torhout. Bij het vinden van deze zonderlinge, zeldzame vogel, die behoort tot de spechtenfamilie, kan je dag niet meer stuk. Een eerste wielewaal werd ook in de Zwinbosjes gehoord en of gezien. De prachtige luide, zeer melodieuze fluittonen  kan  men van ver horen. Een grauwe klauwier was ook van de partij. Meerdere soorten roofvogels doorkruisten het luchtruim zoals visarend, wespendief, rode wouw, zwarte wouw e.a.

Men spotte ook vijf soorten sterns: reuzenstern, dwergstern, grote stern, zwarte stern en visdief.

Bij de kwikstaarten werd de eerste Engelse en de eerste Noordse kwikstaart gezien…dus er zaten heel wat bijzonderheden in de streek.

Het vinden van 2 kievit pulli en 2 kuikens van  wilde eend  maakte mij heel blij!

Ben benieuwd wat deze week ons brengt!

Machteld.

Visarend

© Danny Claeysier

Wespendief

© Johan Buckens

WAARNEMERS:

Adriaan Seynaeve, Albert Neyt, Ann Dumoulin, Anna Schneider, Annick Decruyenaere, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, B. Dhoest, Bart Vantorre, Bastiaan De Ketelaere, Bastiaan Notebaert, Bernard Miserez, Bert Kindermans, Boris Snauwaert, Bruno Beyen, Carlos Van De Ginste, Catherine Larbalestrier, Catherine Priem, Charles Carels, Daniel Decloedt, Dany Depauw, Deneve, Sonja, Deseure Noel, Dirk Werbrouck, Dominique Verbelen, Donald Dupon, Dries Candaele, E J E Boumans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erwin Derous, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frédéric Vanhove, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Moris, Gerard Liegeois, Gert Meeus, Gilles Bavay, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Harry Vandecnocke, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, J Vanryckeghem, Jan Allaert, Jan Seys, Jan Talloen, Jan Van Den Berghe, Jasper Wille, Jean Pieters, Jelle Quartier, Joachim Bertrands, Johan Buckens, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Van Heulebrouck, Jonas Decoster, Jonathan Brutin, Jozef Germonprez, Jp Valentin, Jules Douliez, Julie Lecomte, Karel Tack, Karim Neirynck, Karina Samyn, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Maertens, Kris Lesage, Kristien Hustinx, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lieven De Temmerman , Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Marc De Ceuninck, Marc Deknock, Marc Nollet, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Margaux Boeraeve , Mario Labeeuw, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Mathieu André , Mathieu Vandewiele, Melina Kyametis, Michaël Bridoux , Michail Sobadjiew, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Nicolas Vanermen, Noël Vervaecke, Norbert De Clercq, Olivier Dochy, Olivier Wallez, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul Maertens, Peter Devroye, Philippe Deprez, Pierre Blockx, Pieter Van Dorsselaer, Pieterjan Dhont, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Richard Detaille, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Ronny Segers, Rony Lierman, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Cornelus, Stefaan Viaene, Steven D’haese, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Verhulst, Stijn Vincent, Thijs Tanghe, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Verduystert J.P, Virginie Sonon, Wannes Bos, Ward Tamsyn, Ward Vanderheyde, Wauters Jean, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Wim Van Sompel, Wouter Courtens.

Wielewaal

© Marc Nollet

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Grauwe Klauwier

© Patrick Keirsebilck

Noordse Kwikstaart

© Eric Van Bogaert

Engelse Kwikstaart

© Marnix Vyncke

Pullus Wilde Eend

© Philippe Jobé

VOGELLIJST:

Zomertaling, Middelste zaagbek, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp, Kwak, Koereiger, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Wespendief, Rode wouw, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Steltkluut, Strandplevier, Bokje, IJslandse grutto, Bosruiter, Krombekstrandloper, Reuzenstern, Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Kerkuil, Bosuil, Velduil, Draaihals,  Zwarte specht, Grauwe klauwier,  Wielewaal, Boomleeuwerik,  Cetti’s zanger, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Beflijster, Blauwborst, Nachtegaal, Gekraagde roodstaart, Paapje, Boompieper, Rouwkwikstaart, Engelse kwikstaart, Noordse kwikstaart, Goudvink.

Pullus Kievit

© Marc Nollet

Bovenste foto: © Draaihals Johan Buckens

Machteld Kaesemans 25/04/2017