BLIKVANGERS van 08/05 tot en met 14/05/2017

Machteld Kaesemans

Het is een weelde… er blijft een overvloed aan waarnemingen binnenstromen, bedankt allemaal.

Heel bijzonder was de vondst van een mooie morinelplevier aan de Achterhaven, met een prachtige foto. Filip D R. is er in geslaagd een opname te maken van een oh zo moeilijk te fotograferen kwartel, proficiat!

Zomertaling werd praktisch elke dag gezien, 2 steltkluten waren aan het paren, een zeer zeldzame poelsnip zat eventjes op de Klemskerke Weiden, jammer zonder afbeelding , een Noordse stern was er ook bij. De Iberische tjiftjaf  liet nog steeds van zich horen  en een Orpheusspotvogel werd gespot door Johan B.…geen gemakkelijke opdracht!

We bevinden ons midden  in de zangperiode van onze kleine vrienden en kunnen het concert beluisteren van o.a. kleine karekiet, bosrietzanger, spotvogel, tuinfluiter, braamsluiper, zwartkop, merel e.a. allemaal uitstekende zangers.

Een  roodpootvalk werd opnieuw gespot, wel een 2de kalenderjaar deze keer.

Er is nog zoveel meer te vermelden, raadpleeg de vogellijst en klik op de link om alle waarnemingen te bekijken.

Geniet ervan en tot de volgende keer.

Groetjes van Machteld.

Zomertaling

© Marc Nollet

Steltkluut

© Marc Van Daele

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Annick Decruyenaere, Antoine Cornelis, Antoon Kyndt, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, B. Calis, Bart Van Thuyne, Bastiaan De Ketelaere, Benedict De Laender, Benoit Van Damme, Bernard Miserez, Bert Kindermans, Catherine Priem, Christine Delrue, Christophe Jacobs, Dany Depauw, Diemer Vercayie, Dirk Content, Dirk Werbrouck, Dominique, Dominique Verbelen, Donald Dupon, Dries Candaele, E J E Boumans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, Erwin Sys, Etienne Vanaelst, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik Willemyns, G. Andy, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Bussens, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert De Wispelaere, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Hubert Brandt, J Vanryckeghem, Jacxsens Bruno, Jan Mees, Jan Ranson, Jan Vanhoutte, Jelle Quartier, Jo Seynaeve, Joachim Bertrands, Johan Buckens, Johan Corveleijn, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Rys, Johan Vandepitte, Jonathan Snauwaert, Jos Simons, Jozef Germonprez, Karel Tack, Karina Samyn, Kenny Hessel, Kira De Ketelaere, Koen Baute, Kris De Wit, Kurt Van Damme, Lander Kestemont, Leo Declercq, Leo En Christien Dhoore, Lieven De Temmerman , Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Luk Ingelbrecht, Maarten Vangansbeke, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Van Daele, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Maurice Meunier, Michail Sobadjiew, Mieke Kranstauber, Miguel Demeulemeester, Mireille Henry, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Nicolas Vanermen, Noël Lievrouw, Noël Vervaecke, Patrick Beirens,, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Patrick Vandousselaere, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Peter Schuermans, Philippe Deprez, Piet Allegaert, Pieter Van Dorsselaer, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rony Lierman, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sebastiaan Hanoulle, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Cornelus, Steven De Bruycker, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Sven Maly, Thaisa Wille, Thijs Tanghe, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vandenbulcke Stéphane, Verduystert J.P, Wesley Poelman, Willem Bockx, Willem Jans, Willy Aelvoet, Willy Dias, Willy Plovie, Wim De Cock, Wim Declercq, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wout De Rouck, Wouter Van Gasse.

Kwartel

© Filip De Ruwe

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Orpheusspotvogel

© Johan Buckens

Spotvogel

© Marnix Vyncke 

Tuinfluiter

© Ruben Saey

Rietzanger

© Danny Claeysier

Bosrietzanger

© Patrick Keirsebilck

VOGELLIJST:

Kwartel, Zomertaling, Geoorde fuut, Zwarte ooievaar, Lepelaar, Kwak, Purperreiger, Grote zilverreiger, Kuifaalscholver, Visarend, Wespendief, Rode Wouw,  Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Grauwe kiekendief, Havik, Roodpootvalk, Smelleken, Slechtvalk, Steltkluut, Morinelplevier, Strandplevier, Bokje, Poelsnip, Bosruiter, Kleine strandloper, Temmincks strandloper, Noordse stern, Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Zeekoet, Zomertortel, Kerkuil, Bosuil, Kleine bonte specht,  Zwarte specht, Grauwe klauwier, Wielewaal, Boomleeuwerik,  Cetti’s zanger, Iberische tjiftjaf, Orpheusspotvogel,  Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Beflijster, Blauwborst, Nachtegaal, Gekraagde  roodstaart, Paapje, Boompieper, Roodkeelpieper, Rouwkwikstaart, Engelse kwikstaart, Noordse kwikstaart.

Noordse Stern

© Marc De Ceuninck

Bovenste foto: © Morinelplevier Johan Buckens

Machteld Kaesemans 16/05/2017