BLIKVANGERS van 15/05 tot en met 21/05/2017

Machteld Kaesemans

 

Iets minder soorten dan vorige week, maar wel een paar opvallende species! Een zeearend vloog over Het Zwin. Met zijn bijnaam “de vliegende deur” kon men hem zeker niet over het hoofd zien!

Een woudaap werd gespot aan de Fonteintjes, kleurrijke bijeneters waren te zien in de omgeving van het Zwin en de Fonteintjes.

De wespendief is dagelijks aanwezig, goed uitkijken want eind augustus vertrekt hij weer, wespendieven verblijven slechts kort in ons land! De bruine kiekendief doet het goed en is op verscheidene plaatsen aan het broeden. Steltkluten voeren een romantisch tafereeltje op. De bijpassende foto is geschikt voor een huwelijkskaartje! Zomertortels lokken een partner met een sonoor en dromerig gekoer. Ik toon jullie nog een mooie opname van visarend die zeer regelmatig overvloog, van wielewaal die meerdere keren gehoord en of gezien werd en  van twee zeer mooie tapuitjes.

Om af te ronden voeg ik nog twee korte opnames van rode wouw toe.

https://drive.google.com/file/d/0B5Un4kKlqAsfLW1nY3VrZTJuM1k/view

https://drive.google.com/file/d/0B5Un4kKlqAsfaVZ3SEVwZW1IRTg/view

Hierbij kunnen we zien dat ook een landbouwer tijdens het werk kan genieten van de natuur! Bedankt Albert N. voor dit prachtige voorbeeld.

De rest vinden jullie terug in de vogellijst en in de link naar waarnemingen.be

Groeten van Machteld.

Woudaap

© Kris  De Rouck

Bijeneter

© Marc De Ceuninck

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bastiaan De Ketelaere, Catherine Priem, Chris Melis, Corstiaan Beeke, Dany Depauw, Decorte Johan, Dirk Anseeuw, Dirk Werbrouck, Dominique, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erwin Derous, Etienne Vanaelst, Filiep T’jollyn, Filip De Ruwe, Floris Verhaeghe , Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik Willemyns, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Guido Orbie, Guido Rappé, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Matheve, Hans Vansteenbrugge, Hilbran Verstraete, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan De Craemer, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jan Talloen, Jan Vanhoutte, Jean-Marie Kerkhove, Jean-Pierre R., Jeroen Naert, Jeroen Vanden Borre, Jo Packet, Jo Seynaeve, Joachim Bertrands, Johan Buckens, Johan Claeysier, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Rys, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jonathan Brutin, Jonathan Meire, Jos F.M. Scholten, Jozef Germonprez, Jurgen Dewolf, Karel Boey, Karel Tack, Karina Samyn, Kelle Moreau, Koen Baute, Kris De Wit, Kris Lesage, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van Den Kerchove, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc P, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Mathias Wackenier, Mathieu Vandewiele, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Nicolas Brackx, Noël Vervaecke, Olivier Beck, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Pepijn Calle, Peter Schuermans, Philippe Deprez, Pieter Santens, Pieter Van Dorsselaer, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik , Vande Kerchove, Robert Jooris, Robrecht Debbaut, Robrecht Pillen, Roeland Vanlerberghe, Romain Deloof, Rony Lierman, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sebastiaan Hanoulle, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefaan Cauchie, Stefaan Viaene, Stijn Borny , Stijn Cooleman, Tijmen Den Ottelander, Tim Caers, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Valérie Le Roy, Van Colenberghe Eric, Verduystert J.P, Wannes Bos, Ward De Groote, Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Declercq, Wim Pauwels, Wim Trio, Wim Van Sompel.

Zomertortel

© Marnix Vyncke

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Wespendief

© Johan Buckens

Bruine Kiekendief

© Filip De Ruwe

Visarend

© Danny Claeysier

Wielewaal

© Marc Nollet

Tapuit

© Marnix Vyncke

VOGELLIJST:

Kwartel, Zomertaling, Geoorde fuut, Lepelaar, Roerdomp, Woudaap, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Zeearend, Wespendief, Rode Wouw,  Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Havik,  Smelleken, , Slechtvalk, Steltkluut, Bosruiter, Temmincks strandloper,  Paarse strandloper, Grote burgemeester,  Grote stern, Zomertortel, Kerkuil, Bosuil, Bijeneter,  Zwarte specht, Wielewaal, Boomleeuwerik,  Cetti’s zanger, Iberische tjiftjaf, Orpheusspotvogel,  Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Blauwborst, Nachtegaal, Gekraagde  roodstaart, Boompieper, Rouwkwikstaart.

Steltkluut

© Francis Pattyn

Bovenste foto: © Zeearend Marc De Ceuninck

Machteld Kaesemans 23/05/2017