Kleurringen in de Uitkerkse polder

Marc Nollet

Kluut © A. Mestdagh

 

 

Arlette liet ons weten dat er onlangs heel wat vogels met kleurringen te zien waren in de Uitkerkse Polder.

Maandag 15 mei zat er een gekleurringde lepelaar samen met drie andere lepelaars in de grote plas op de hoek van de Hooistraat en de Kuiperscheeweg. Uit de life history blijkt dat deze vogel als pullus geringd werd in Vlissingen (Nl) op 18 mei 2014 (klik hier). Meer info over dit project kan je hier vinden:  www.werkgroeplepelaar.nl

Op 17 mei vond Arlette ook een gekleurringde kluut. Deze was te zien vanaf de Verloren Hooistraat (onverharde weg) in het gedeelte dat dankzij een pompje op zonne-energie nog goed nat stond. Dit was hoogstwaarschijnlijk een broedgeval. Deze vogel werd als pullus geringd in Frankrijk op 29 juni 2013. Deze waarneming was zeer opmerkelijk want het was de eerste buiten Frankrijk. Klik hier voor de life history. Meer info omtrent dit project kan je vinden op http://www.bretagne-vivante-dev.org/avocette 

Recentelijk kregen we van Arlette nog een life history (klik hier) toegestuurd. Het betreft hier de gegevens van een tweede gekleurringde kluut die gebroed heeft in de kleiputten van Wenduine. Arlette zag deze vogel zowel op 19 als op 20 mei. Het koppel had nog 2 pulli bij zich. Deze kluut werd nog niet ze heel veel waargenomen maar de foto’s die Arlette nam lieten duidelijk zien dat het wel om deze kluut ging.

Foto en tekst hierboven © Arlette Mestdagh

Dank Arlette voor dit heugelijke nieuws.