EXCURSIE naar ZEEUWS-VLAANDEREN.

Machteld Kaesemans

De excursie naar Zeeuws-Vlaanderen was er één vol ontspanning en avontuur. Met zijn zestienen eerst door de mist maar algauw brak de zon er doorheen  en volgden we door de sneeuw betoverde paden. Prachtig! Massa’s eenden aan de Sophiapolder alsook 34 Kleine Zwanen waartussen slechts 1 juv. Op weg naar Oostburg 1 imm Slechtvalk jagend over de akkers en op weg naar de Blikken minimaal 3 Buizerd. Aldaar opnieuw een Slechtvalk, ditmaal adult, minimum 1000 Brandgans en 750 Goudplevier,
alle soorten eenden. Net voor Breskens een groep van ca 325 Toendrarietganzen waarbij een gele nekring Z90. Een telefoontje naar Christine leerde ons dat de vogel in Duitsland geringd werd. We houden jullie op de hoogte. Binnen en buitendijks langs de Westerschelde regelmatig Torenvalk en talrijke ganzen (Canada – Kol – Indische – Brand – opnieuw Toendra). Duizenden en nog eens duizenden steltlopers op de Hoge Platen alsook ook 1 Slechtvalk, 2 Kleine Zilverreiger en langs onze Westerschelde slikrand 1w/imm Blauwe Kiek, minstens 18 Rosse Grutto, 37 Zwarte Ruiter(!), minstens 3200 Bonte Strandloper (vooral Paulinaschor) en een groep van exact  312 Ijslandse Grutto waaronder een met kleurringen: LP: onder lichtgroene vlag – boven geel, RP: lichtgroene vlag – boven donkergroen. Op de Schelde zelf 1w Brilduiker en minstens 1m+4w Middelste Zaagbek. In de verte een zeehond. Laatste halte aan de Braakman goed voor 5 Torenvalk en een slaaptrekkende Buizerd en Kleine Zilverreiger. Op de middag gezellig gepicnickt in de Vriendschap te Hoofdplaat, Machteld haar verjaardag gevierd, gesnoept van haar chocolaatjes en genoten van Jan bijt Hond.

Frank en Machteld.