MEDEWERKING GEVRAAGD: TELWEEKEND 15 EN 16 JANUARI 2011

Frank De Scheemaeker

Foto Yves Baptiste.

Hoys allemaal

Dit weekend de moeder (Machteld) van alle telweekends: in gans europa worden de aalscholverslaapplaatsen, de watervogels en ganzen geteld!

Wil je graag meetellen op een Aalscholverslaapplaats zaterdagavond contacteer Wim Jans op 0498/29.61.26 (buiten de kantooruren).

Wil je mee helpen watervogels tellen – graag –  op zondagmorgen zijn er verschillende gezamenlijke tellingen o.a. naar Put Sint-Pieters, Blauwe Toren en Polderwind Zuienkerke, langs het Zeekanaal en naar de Achterhaven. Na een langdurige koudeperiode, nu veel water in de polder……we zullen werkelijk alle hulp kunnen gebruiken … dus graag afkomen naar de randparking Haven Brugge – Louis Coiseaukaai te Brugge. Vertrek om 8u45 terug 12u30. Leiding Nicholas, Frank, Wim en Paul. Meer inlichtingen – bel Frank op 0473 91 84 36.  Wat betreft de andere gebieden vragen we tellers beleefd onmiddellijk contact op te nemen met Dominique of Frank mochten ze om de een of andere reden hun gebied niet kunnen tellen (en niet een week na de telling). Onze tellingen winnen aan wetenschapppelijke waarde als alle gebieden maandelijks geteld worden.

De ganzentellingen verlopen zoals steeds olv van Christine Verscheure en Eckhart Kuijken en ze kijken vol spanning uit of we de prachtige resultaten van de 29 december gaan evenaren.

Tot slot nog iedereen welkom heten – donderdag 20 januari in zaal van Volden te Brugge hoek  Boeveriestraat – Remoryplein– voor de uitlegavond – hoe nog beter het unieke natuurpunt waarnemingen.be programma te gebruiken. Spreker Gerald Driessens, Organisatie Mergus ism alle natuurpunt afdelingen. Aanvang 20u. Kan voor veel meer gebruikt worden dan gewoon waarnemingen ingeven!

Het Mergus bestuur!

Ps en niet vergeten uw stootvogelformulier naar Nicholas te sturen – we zouden voor eind februari de resultaten willen publiceren