VOGELDAG OP 19 FEBRUARI

Marc Nollet

Natuurpunt foto

Op 19 februari 2010 gaat de BELGISCHE VOGELDAG door in de Middelheimcampus van de Universiteit Antwerpen in Wilrijk.

Het programma werd zopas geĆ¼dated op de website van Natuurpunt (klik HIER). Het wordt een boeiende dag met tal van nationale en internationale sprekers. De deuren gaan open om 9.00 en om 9.45u heeft een eerste lezing plaats: LARS JONSSON, vogelartiest en – kenner, mag de spits afbijten. Een primeur is zeker de presentatie van de Waalse Broedvogelatlas met verschillende verrassende resultaten.

In de namiddag krijgen we o.a. een overzicht van de zeldzame vogels niet alleen in 2010 maar ook tijdens het laatste decennium. Een speciale Birders Award wordt uitgereikt en er is een goedgevulde vogelbeurs. Van de partij zijn zeker: ons aller Sight of Nature/Kite, maar ook Lopen Op Lesbos, Zeiss, BirdQuest, …

De inschrijvingen beloven nu al een nieuw record. Het is dus een echte aanrader, zeker voor zij die niet meegaan naar Schouwen Duiveland …