VANDAAG 30 APRIL DE TOPDAG…MORGEN NOG BETER?

Frank De Scheemaeker

Koekenbak vandaag. Reeds gisteravond na het onweer op gang gekomen met massale trek van Gierzwaluwen langs de kust. Vandaag alle records gebroken langs de Fonteintjes met als absolute toppers: 1 Steppenkiekendief, Reuzen-, Lach- en Witwangstern, Ortolaan en Poelruiter. Tienduizenden zwaluwen en duizenden steltlopers: aantallen straks op trektellen.be. Ik deed het wat bescheidener aan maar toch niet slecht voor een weidevogelteller te Koolkerke/Dudzele….weinig weidevogels, maar wel 1 man Grauwe Kiekendief op trek (vogel kwam laag recht op me af en passeerde op nog geen 10m – zelden meegemaakt). Ook 1 Buizerd op trek, Bruine Kiek en Torenvalk TP, ongeziene trek van Gier, – Boeren- en Huiszwaluwen, veel zangposten Rietzanger. De eerste Kleine Karekieten en Grasmussen.