GIERZWALUWKASTEN te AARTRIJKE … HIER HET RESULTAAT.

Machteld Kaesemans

Noël Vervaecke en Willy Vermeersch plaatsten op vrijdagavond 1 april (neen, het was geen aprilvis!) nieuwe gierzwaluwkasten aan de kerk van Aartrijke. Het evenement startte omstreeks 19u30 en iedereen was er welkom . Spectaculair was het wel, bekijk alvast de bijpassende foto’s.

Aan de kerk van Aartrijke broeden al een aantal jaren enkele koppels Gierzwaluwen onder de dakgoot. Aan twee afvoerpijpen zit een opening waarlangs ze onder de dakgoot kruipen om te nestelen. Reeds een paar jaar heeft Noël alles in het werk gesteld om daar nestgelegenheid bij te maken. Dat heeft heel veel geduld, overleg en diplomatie gevergd maar nu is het eindelijk gelukt. Een mooie koloniekast met vier nestplaatsen vond een goede bestemming. Met de hulp van de brandweer van Torhout was de klus in een handomdraai geklaard.

Ook onder de dakgoot van de apotheek rechtover de parking aan de kerk werden twee nestkasten model Roosendaal aangebracht. Zo kunnen zoekende gierzwaluwen straks in mei/juni/juli veel kans maken om nieuwe nestgelegenheid die oh zo schaars geworden is te ontdekken en te bezetten ! Voorwaar een initiatief dat navolging verdient !

Foto’s: Noël Vervaecke.

Tekst: Willy Vermeersch en Machteld.