LESBOS 4 mei: kort relaas.

Frank De Scheemaeker

Zelfde weer als gisteren:  s morgens bewolkt, na de middag felle regens, daarna prachtige namiddag en avond. Het binnenland ingetrokken richting Petra en opnieuw een ganse reeks verbluffende waarnemingen. Gestart met een Dwergooruil aan Soccer Stadium, gevolgd door Eleonara en Slechtvalk aan Raptor View Point. Daar ook Cirlgors, Bruinkeelortolaan en Oostelijke Orpheusgrasmus. De daaropvolgende bergen en valleien waren goed voor Rouwmees, Baardgrasmus, Middelste Bonte Specht, Kuifkoekoek, Blauwe Rotslijster, Rotsklever, Raaf en een 50 tal andere soorten. Net voor de regenval enorme trek van zwaluwen: roodstuit, alpengier, rots en al onze soorten. Ook 1m Grauwe Kiekendief vloog langs. Over zee enkele Yelkouan en Scopoli Pijlstormvogel – een groepje dolfijnen volgend. In het totaal wellicht een 100 tal soorten