LESBOS 5 mei: kort relaas.

Frank De Scheemaeker

Opnieuw vroeg uit de veren en op naar Metochi Lake. Voor iedereen een lifer of flyer voor de insiders: een Kleinst Waterhoen samen in beeld met een Klein (en op de film gezet door Noel). Verder genieten van Bijeneters, Wouwaap, Grote Karekiet, Arendbuizerd, enz….Na het heerlijk onbijt op weg naar Napi Valley. Maar de weersgoden waren ons de ganse dag minder goed gezind: koud en winderig – dus weinig trek. Maar dan nog valt op Lesbos ontzettend veel te genieten: overal Masker – en Roodkopklauwier, Rouwmees, Orpheusgrasmus, vandaag zeer veel Bijeneters, Zomertortels en Wielewalen.¬† Stootvogels: man Roodpootvalk dichtbij, ¬†regelmatig Slangenarend en Buizerd. Paap blijft superalgemeen.¬† Zo goed als geen vlinders en libellen. Wel een Vos, Perzische Eekhoorn en een dode scheltopusik (soort Slanghagedis). Antoine op het nippertje ontsnapt aan een dodelijke adderbeet, maar voor de rest veel sfeer en ambiance. Hopelijk de volgende dagen warmer weer en meer trek. De groeten van de ganse bende aan het thuisfront bij het drinken van een lekkere Ouzo.