LESBOS 3 mei: kort relaas.

Frank De Scheemaeker

Vandaag een mooie start genomen – 99 soorten – met s’ morgens vroeg reeds Klein Waterhoen, Oostelijke Vale Spotvogel, Wouwaap, Ralreiger, Zwartkopgors en Ralreiger aan Metochi Lake. De eerder geclaimde Zwartkoprietzanger bleek na controle van de fotos een donkere Rietzanger.  Na een fikse regenbui grootste deel van de dag rond de zoutpannen van Skala Kalloni doorgebracht met als leukste soorten roodpootvalk – slangenarend  –  bruine blauwe en grauwe kiekendief, witwang en witvleugelsterm, oostelijke blonde tapuit, kortteenleeuwerik, griel, poelruiter en 20 tal andere soorten steltlopers, masker – en roodkopklauwier, rotsklever, bijeneter, alpengierzwaluw, ….algemeenste soorten flamingo, nachtegaal, paap, kuifleeuwerik en grauwe gors.

Johan, Frank en co