RECENT NIEUWS 23 10 2011

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

1. Wie vanavond zondag zin heeft om even te gaan onthaasten in de Achterhaven – we vertrekken om 17u30 aan de gekende randparking Haven Brugge (of 17u35 voor diegene die van de kust komen aan de parking roeiclub Herdersbrug) en we nemen plaats boven op de nieuwe dijk die de ex Hoge Noen omrandt met prachtig zicht op de weiden hoge noen – waar wulpen en kolganzen komen slapen, kiekendieven passeren op weg naar hun slaapplaats in de Pelikaan, kleine zillies op weg naar hun slaapplaats in Zeebrugge, enz..enz…echt een prachtig schouwspel.. en misschien zien we aan onze rugzijde wel een Velduil over de Hoge Noen (meebrengen iets (zachts) om op te zitten – telescoop – verrekijker  – handschoenen – een borreltje (?)…)..iedereen welkom…

2.    MYSTERY BIRD COMPETITIE 04: zie aparte bijdrage

3. Nu donderdag a.s. 27 oktober: eerste Rethoricaavond  (chalet naast gemeentehuis Sint-Michiels met prachtige reportages over fauna en flora in Lesbos – Erwin Derous- BennyCottele – en de ganse Mergus groep) aanvang 20u niet te missen!

4. Monitoringrapport 2010 is van de Pers  – Dominique en Frank verdeelden het onder de tellers op het Mergus ledenfeest  … maar misschien was jij er niet en wens je het rapport toch nog te ontvangen. Stuur een mailtje naar Frank en zijn chauffeur komt het in je bus stoppen of ik breng het donderdag mee naar Retorica….

5.Eerste watervogeltelling verleden week succesvol verlopen..iedereen bedankt – en zeker de nieuwe tellers: Rik De Jaegher, Jean-Pierre Verduystert, Stefaan Anseeuw en onze Machteld.

Frank en het ganse bestuur.