Binnenkort Gierzwaluwen in het Sint-Lodewijkscollege ?

Marc De Ceuninck

Onlangs werd de ruwbouw van het  auditorium en nieuw leercomplex van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat  te Brugge afgerond.

Bij aanvang  in 2009 kon directeur K. Seynaeve  vrij snel door ons overtuigd worden om in die nieuwbouw nestkasten voor gierzwaluwen te integreren.  Meteen de start van een vrij uniek pilootproject in West-Vlaanderen om nestkasten rechtstreeks in een nieuwbouw te verwerken. Het is de meest duurzame oplossing voor het huisvestingsprobleem van gierzwaluwen, de nestkasten zitten onopvallend in de gevel, vergen geen onderhoud en brengen geen overlast met zich mee.

Na wat zoeken naar de geschikte nestkasten en het afwegen van de juiste plaats zorgde de firma Himpe voor een perfecte af(in)werking.

               

In totaal werden 19 nestkasten in de muur van het auditorium ( oost gericht – richting Spoorwegstraat) ingewerkt .

Het Sint-Lodewijkscollege hoopt de nieuwbouw in oktober 2012 in gebruik te nemen…..misschien zijn er in de lente 2012 reeds enkele nestkasten door zoekende gierzwaluwen bezet !

Bij deze gelegenheid willen we toch nog even oproepen de gierzwaluw te steunen in de verkiezing van de Vogel van het Jaar 2012. Stemmen kan tot 1 december 2011op www.vogelvanhetjaar.be

Willy Vermeersch en Marc De Ceuninck