Hoogtepunten voor onze Mergusgroep op de Belgische Vogeldag

Machteld Kaesemans


De Belgische Vogeldag kon op een ruime belangstelling van ongeveer 300 man rekenen.

Onze Mergus delegatie betrof plusminus 20 leden.

In de voormiddag, na de pauze, was het aan onze Voorzitter Frank  om als enige Belgische gastspreker onze vogelwerkgroep voor te stellen. De goed uitgewerkte powerpoint van Marc De Ceuninck en Frank kon op heel wat belangstelling rekenen. Jullie kunnen hier deze PowerPoint bekijken.Wij worden tot de grootste en meest actieve vogelgroep van België gerekend! Het was een hele boterham om al onze werkzaamheden in 10 minuten uit te leggen, maar de voorstelling werd met een warm applaus beëindigd.Daarnaast hadden we ook een Mergusstand in de hall, rechtover de Natuurpunt Boekenstand, waar tevens de signeersessie van Lars Svensson door ging. Vele aanwezigen waren geïnteresseerd in onze steeds vernieuwende website. De zomeruitstappen op woensdagavond wekten eveneens de belangstelling want meerdere inlanders verblijven in de zomer regelmatig aan de kust.Bij de laatste voorstelling gaf Gerald Driessens het jaaroverzicht van de zeldzame vogels in 2011.


De Roodmus, Goudlijster en Kumliens Meeuw gevonden door Johan Buckens werden met heel mooie foto’s weergegeven. De Kumliens werd eerst gespot  door Davy Bosmans, maar later op naam gebracht door Johan die er elk jaar in slaagt om toch een of andere kanjer te ontdekken!!!


De Kleine Klapekster door mezelf gezien in Houtave werd ook belicht. Gerald bedankte mij tevens voor het vele werk dat ik verrichtte bij Mergus en verzocht me naar het podium te komen. Eerlijk gezegd was ik opeens totaal overrompeld. Frank werd er bij gehaald en overhandigde mij een bloemenruiker als dank. Mijn hartslag moet op dat ogenblik zeker meer dan 150 geklopt hebben.

Toch allemaal bedankt, zolang als mogelijk wil ik dit voort doen.

Als toetje werd er nog een leuke foto gemaakt van Lars Svensson en mij.

Nu kon het zeker niet meer stuk.

Machteld Kaesemans 29-02-2012