MERGUS KRIJGT AWARD VAN NATUURPUNT!

Marc Nollet

Onze Vogelwerkgroep Mergus kreeg op de Algemene Vergadering van Natuurpunt Nationaal die plaats vond op 24 maart jl. een “SUPER STUDIE”- award voor het verdienstelijke werk als vogelwerkgroep.

We laten even Walter Roggeman, voorzitter van Natuurpunt aan het woord:

“Geen enkele vogel zal onopgemerkt passeren in het noorden van West-Vlaanderen. Want je mag er zeker van zijn dat de vrijwilligers van de vogelwerkgroep Mergus elke vogel in het werkingsgebied opmerken. Zo doen ze mee aan elke nationale vogeltelling maar gaan ze zelfs nog een stapje verder door het tellen van de slaapplaatsen van de kleine zilverreiger en de stootvogeltellingen in januari. Daarnaast hebben ze zelfs eigen soortbeschermingsprojecten! En Mergus meent het: ze gaan vaak al fietsend op excursie en ze hebben hun zelf ontwikkelde databank laten opnemen in waarnemingen.be. Deze werkgroep blijft na 40 jaar nog altijd groeien en bloeien, en dat zegt genoeg over de kracht en het enthoisiasme van deze werkgroep!”

Door de laattijdige verwittiging kon niemand van het bestuur de award in ontvangst nemen maar Rita Bracke, Mergus-lid die deelnam aan deze Algemene Vergadering in Mechelen, deed dit met veel enthousiasme in naam van het ganse bestuur. Haar reactie achteraf kan je zien op www.natuurpunt.be/verslagav

We bedanken Natuurpunt Nationaal van harte voor de toekenning van deze award aan onze vogelwerkgroep.

Frank De Scheemaeker, voorzitter en het ganse Mergus-bestuur.