Zin om vogels te (helpen) ringen in Frankrijk?

Marc Nollet

Het centrum “BioSphère Environnement” gelegen aan de monding van de Gironde in Mortagne-sur-Gironde in Frankrijk richt in de maand augustus een groot ringkamp in en is daarvoor o.a. op zoek naar Belgische ringers en helpers bij het ringen van vogels.


Verleden jaar werden daar 3000 vogels van een ring voorzien, waaronder niet minder dan 182 waterrietzangers en één Setophaga petechia (Gele zanger)!


8 “stagiairs” zijn er welkom van 1 tot 31 augustus. Verblijf en maaltijden zijn ten laste van de deelnemers, maar er kan verbleven worden op de camping van de boerderij voor ongeveer 5 euro per week en per persoon. Zij die interesse hiervoor hebben kunnen meer inlichtingen vinden via deze link of kunnen contact opnemen met Raphaël Musseau, de verantwoordelijke ringer van het kamp via zijn e-mail