WEEKEND 20 EN 21 APRIL: WELKOM OP TAL VAN COMBI -ACTIVITEITEN: MERGUS- NATUURPUNT-MENDOP

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

 

Enkele interessante combi Mendop – Natuurpunt – Mergus activiteiten dit weekend – waarop we jullie van harte uitnodigen.

 

–       De expo ‘Kijken door glazen ogen. De magie van de taxidermie’ zal opgesteld staan in een deel van de Garemijnzaal (gelijkvloers Hallen Belfort Brugge)

op zaterdag 20 april (namiddag) en zondag 21 april 2013 (doorlopend van 10u00 tot 18u00).

 

Onder meer in tien vitrines worden diverse aspecten van de (geschiedenis van de) taxidermie en het verzamelen en tentoonstellen van opgezette dieren belicht.

De tentoongestelde stukken, waaronder ook een nep-oehoe, een wilde kameel van ca. 100 jaar en een stier met zes (!) poten, vertellen allemaal een eigen verhaal, zijn allemaal het bekijken waard.

 

Meer info over deze gratis tentoonstelling is te vinden op de site www.mendop.org  waaronder de tekst uit de gelegenheidsbrochure.

 

Jan Desmet – Frank De Scheemaeker

www.jandesmet.net

 

 

–               Een bezoek aan deze unieke tentoonstelling kan gecombineerd worden met een Slechtvalkenspot. Paul Maertens laat weten dat je na een beklimming van de Halletoren beloond wordt met een prachtige inkijk in Slechtvalkennest op de Sint-Salvatorstoren – je ziet het wijfje op ooghoogte broeden en regelmatig komt het mannetje prooi aanbrengen. Ook voor fotografen een unieke kans. (ik ben het niet 100% zeker – maar als je een Mergus T shirt aanhebt  .. denk ik zelf dat je gratis de Halletoren op mag).

 

 

–       Zondagmorgen 21 april  een unieke Natuurpunt + Mergus fietstocht naar de prachtige natuurontwikkelingsgebieden van Klemskerke en Vlissegem. Onder een prachtige belichting kunnen we er in alle rust de watervogels, stootvogels en rietvogels spotten. Terug ca 13u. Leiding Wim Jans  – Afspraak 9u Scheepsdaelebrug (kant Sint-Pieters). Warm aanbevolen.

 

 

Wim Jans – Frank De Scheemaeker

 

 

Ps totaal los daarvan vernemen we dat wegens de start van de omvangrijke natuurinrichtingswerken het Zwin van 01 juli t.e.m. 31 augustus volledig maar dan ook volledig ontoegankelijk zal zijn…zelfs de weg er naar toe. Vanaf 01 september dan gedeeltelijk weer open – m.a.w alleen voor groepen en geleide wandelingen op afspraak.