NAMIBIE: één en al natuur !

Frank De Scheemaeker

Hoys allen,

Het moet je maar overkomen toekomen in de regen in Windhoek ! Het had er al twee jaar niet meer geregend in september, ook in de Kalahari woestijn twee dagen regen en nog eens regen, maar dat belette niet dat we van de eerste zebra’s, gnoes, spring- en steenbokken, orxyen enz. genoten. Ook een ganse reeks nieuwe lifers bij de zwaluwen, stootvogels en zangvogels. Meest genoten we van de Spotted Eagle Owl in onze Anib Lodge.

.

Na regen komt zonneschijn en in de Sossusvlei was het prachtig weer, vol enthousiasme beklommen we Dune 45 en de Big Daddy. De landschappen en hun kleuren zijn inderdaad adembenemend, net als de struisvogel. Op weg naar Walvisbaai zagen we opnieuw verrassende landschappen van steenwoestijn, over de savanne naar prachtige duinen aan de kust. De lagoon van Walvisbaai is het vogelrijkste gebied dat ik ooit zag: tienduizenden flamingo’s, ontelbare Krombekstrandlopers, leuke pleviersoorten: reuzen-, grote kuif-, noordse-, grote- en damarastern…niet te tellen! Ongeveer 6.000 zeehonden en dolfijnen zaten voor de kust  enz…enz…

.

Verder enorm vriendelijk volk – gemakkelijke taal dat Zuid Afrikaans – lodges zeer comfortabel en vaak prachtig gelegen.

 

Nu op weg richting Etosha met de grotere zoogdieren. De vogelteller staat na 5 dagen op 78 soorten…we gaan voor de 200.

.

Els, Frank, Martine, Bart, Nadia en Alain.