BLIKVANGERS van 03-03 tot en met 09-03-2014

Machteld Kaesemans

 

Roerdomp  /  Freddy Cordy.

 

Nieuw deze week zijn: roodhalsgans, roodkeelduiker, alk en middelste bonte specht.

 

Een roerdomp liet zich een paar keer kort bewonderen vanuit het riet aan de Schorrenweiden.

 

Een kerkuil was er opnieuw bij, we hebben die sinds lang niet meer gespot, want 2013 was helemaal niet gunstig voor deze uilensoort!

 

De eerste boerenzwaluwen werden gezien in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen maar nog geen enkele melding bij ons. Toch komt de voorjaarstrek stilaan op gang. Raadpleeg regelmatig “Trektellen.nl”, zo zie je dat de lente heel dichtbij komt!!!

 

 

 Roodhalsgans

 

Raphael Windey

.

 Roodkeelduiker

 

Johan Buckens

.

 

WAARNEMERS:

Alain Boeckx, Albert Neyt, Antoine Cornelis, Armand Gernaey, Arnout Zwaenepoel, Baetsle Rudi, Bart Mortier, Bernard Collet, Bert Kindermans, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Dany Depauw, Davy Baele, Decruyenaere Annick, Dimitri Van der Beken, Dirk Anseeuw, Dirk De Mesel, Dirk Vercoutter, Dries Candaele, Elias Tibax, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erwin Derous, F Maes, Fabien Ryckebosch, Filip De Coster, Florian Martens, Frank De Scheemaeker, Frank Debeil, Freddy Rogiers, Geert Carette, Georges Deputter, Goethals Valérie, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Vansteenbrugge, Heneau Olivier, Herman Blockx, Ivan Hermans, J. Vanryckeghem, J.P. Provoost, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jan van Eeckhout, Jasper Mussche, JB Schuermans, Jean Wauters , Jean-Pierre R., Jef Van de Water, Jens Derycker, Jeremy Demey, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Jonathan Meire, Joris Elst, Joris Everaert, Jürgen de Witte, Karim Neirynck, Karina Samyn, Kristof Hurtekant, Kristof Waelkens, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Degraer, Luc Lippens, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Marc De Ceuninck, Marc Delatere, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Martin Hendrick, Matthieu Fabry, Maurice Meunier, Michel Louette, Miguel Depoortere, Monica Acton, Mylle Johnny, Nils Bouillard, Noël Vervaecke, Olivier Hendrick, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Maertens, Pauwel Bogaert, Peter Tibax, Peter Wijnsouw, Pieter Van Hauwaert, Pieter Vervloet, Raf Ghijsen, Renaat vande Meulebroeke, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Robrecht Debbaut, Roland François, Ruben Saey, Rudy Deplae, S. Van Bastelaere, Sacha d’Hoop, Sam & Katrien, Sam Dewanckele, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven de Bruycker, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Sven Maly, Thijs Haustraete, Thomas Van Loo, Tim Caers, Tom Vermeulen, Vandekerkhove Danny, Verduystert J.P., Vincent Van Heghe, Walter De Smet, Ward Tamsyn, Willem Jans, Willy Dias, Yann Coatanéa.

 

 

 Lepelaars  /  Roerdomp  /  Blauwe Reiger

 

 

 Marnix Vyncke  /  Johan De Smet  /  Freddy Cordy  /  Danny Claysier

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Smelleken

 

Marc Roca

.

Roek

 

Marc Nollet

 .

Roodhalsgans: Uitkerke Weiden.

Middelste Zaagbek: Zee te Duinbergen.

Roodkeelduiker: Noordzee.

Kuifduiker: Achterhaven.

Lepelaar: Fonteintjes, Zeebrugge, Kleyne Vlakte.

Roerdomp: Schorrenweiden.

Grote Zilverreiger: ZIE LINK.

Bruine Kiekendief: Damme, Oudenburg, Knokke,Blankenberge.

Blauwe Kiekendief: Uitkerkse Polder.

Havik: Knokke

Smelleken: Kleyne Vlakte.

Slechtvalk: ZIE LINK.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Uitkerke, Lage Moere, Zeebrugge.

Kraanvogel: Het Zwin en omgeving.

Bokje: Assebroek, Het Zwin, Lage Moere.

Alk: Noordzee.

Kerkuil: Meetkerke Hoge Moere.

Bosuil: Vloethemveld, Groenhove, Ryckevelde, Beukenpark, St. Michiels.

Middelste Bonte Specht: Zwinbosjes.

Kleine Bonte Specht: Zwinbosjes, Vloethemveld, Loppem.

Zwarte Specht: Vloethemveld, Vagevuurbossen, Doeveren West, Villa Duvelsgat, Bulskampveld.

Roek: Hoge Moere.

Boomleeuwerik: Zwinbosjes.

Strandleeuwerik: Het Zwin.

Waterpieper: Achterhaven.

Rouwkwikstaart: Schorreweiden, Pompje, Knokke.

Kleine Barmsijs: Snellegem Centrum.

Barmsijs spec.: Assebroek, Vloethemveld, Reservaat De Kijkhut.

Frater: Het Zwin.

Kruisbek: Ryckevelde, Assebroek, Zwinpark.

IJsgors: Het Zwin.

Sneeuwgors: Heist, Het Zwin.

 

 

 Witgat    /    Oeverloper

 

 Herman Blockx    /    Chris Melis

 

Machteld Kaesemans   11-03-2014