SFEERVERSLAG ARK AVOND DONDERDAG 27 MAART

Machteld Kaesemans

"Foto Marc Nollet"

Tekst: Frank De Scheemaeker / Foto’s: Marc Nollet.

 

Een honderdtal natuurliefhebbers/vogelaars bezochten onze laatste Ark avond.

 

"Foto Marc Nollet"

 

We herdachten het heengaan van Guido Burggraeve, net een week geleden en daarna zetten we Geert Carette en de Torhoutse Vogelwerkgroep in de bloemetjes met de toekenning van de tweejaarlijkse Mergus award.

 

Om half negen lieten we  het eerste deel van de beeldjes van onze Namibië reis over het scherm rollen: de Kalahari woestijn, de Sossus-  en Deadvlei met hun bekende duinen als Big Daddy, Big Mummy and Dune 45 werden beklommen, we bezochten de lagunes en zoutmeren van Walwisbaai en Swakopmund, voeren tot bij Pelican Point en sloten voorlopig af met de beelden rond Twijfelfontein: rots gravures van vele duizenden jaren oud, de oudst wordende plant ter wereld: de Welwitschia, de verkleurende basaltzuilen of Organ Pipes en het Petrified Forest.

 

"Foto Marc Nollet" "Foto Marc Nollet"

 

Na een lekker pintje riepen we de aanwezige winnaars van de “mystery bird” competitie naar voor en overhandigden Moniek een boekenbon van €30 en de overige winnaars een lekker flesje wijn.

 

Deel 2 Namibië bracht ons naar de Huab Lodge, de Himba nomaden, Etosha National Park, het waterberg plateau en het Erinde private game reserve. Iedereen was enthousiast over onze beeldjes van de vogels, leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffen en  de verschillende antilope soorten.

 

Om half elf verklaarden we de bar opnieuw voor geopend en om half twaalf keerden we moe maar voldaan terug naar huis.

 

Mij rest een woord van dank aan alle aanwezigen en in het bijzonder aan Bart Martens voor de mooie PowerPoint van onze reis, Geert en de bende van Torhout voor het verkrijgen van de Mergus Award, Régy, Patrick en Johan voor de organisatie van de Arkavonden en de “Mystery Bird” competitie.

 

Tot op een volgende excursie of andere activiteit.

 

Frank De Scheemaeker en het voltallige Mergus bestuur.