BLIKVANGERS van 11-08 tot en met 17-08-2014

Machteld Kaesemans

 Porseleinhoen  /  Joris Everaert.

 

Hier enkele  zeldzame, bedreigde, kwetsbare of gevoelige soorten die deze week  in ons Mergusgebied gezien werden: porseleinhoen, waterral, strandplevier, temmincks strandloper, kleine strandloper, zomertortel, zomertaling, visarend, zwarte wouw en purperreiger. Deze vogels werden allen in beeld gebracht in deze blikvangers.

 

Het is anderzijds zeer rustig in onze regio. Een lijst van drieëntwintig soorten is wel zeer kort ! Vorig jaar werden er in dezelfde periode toch 30 tot 35 species gezien. Het is ook koel en winderig weer…heeft dit hiermee te maken? Is de najaarstrek nog niet volop op gang gekomen?

 

We wachten dus af, blijven spotten en hopen op meer!

 

 

 Visarend

 

 

Zwarte Wouw

 

 Dieder Plu

 

 

WAARNEMERS:

Alain Malengreau, Albert Neyt, Antoine Cornelis, Bastiaan Notebaert, Catherine Priem, Daniël Wybo, Dany Depauw, David Botteldoorn, Devos Johan, Dirk Vercoutter, Dominique Delbaere, Edward Debbaut, Eric Hermy, Fernand Van Ginderen, Filip De Ruwe, Francis Wyns, Frank De Scheemaeker, Frank Descamps, Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Gaby Wieme, Gilles Bavay, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hilbran Verstraete, J Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jasper Mussche, Jeroen Vanden Borre, Johan Beyne, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johannes Jansen, Joppe Mollet, Jos Lootens, Jürgen de Witte, Jürgen Vanpraet., Kenny Hessel, Kris De Wit, Kristof Hurtekant, Leo Declercq, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van den Kerchove, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc Nollet, Marc Rogghe, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Martinez Arroyo Kristien, Maurice Meunier, Miguel Depoortere, Mylle Johnny, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Philippe Jacob, Pieter Van Hauwaert, Pieter Vanormelingen, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Ruben Saey, Rudy Deplae, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stefan Gobert, Stijn Borny, Tim Audenaert, Tom Lybeer, Verduystert J.P., Wannes Bos, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels.

 

 

 Purperreiger

 

 Marnix Vyncke

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

 Kleine strandloper  /  Strandplevier  /  Temmincks strandloper  /  Waterral

 

 

 

 

Patrick Keirsebilck  / Guido Orbie  /  Miel Ferdinande  /  Marnix Vyncke 

 

 

 

Zomertaling: Kleyne Vlakte, Achterhaven.

Lepelaar: ZIE LINK

Kwak: Uitkerke.

Purperreiger: Warandeputten.

Grote zilverreiger: Damme.

Visarend: Zouteduinen.

Wespendief: Zedelgem, Sijsele, Koolkerke, Knokke, Wingene, Snellegem.

Zwarte Wouw: Vloethemveld.

Bruine kiekendief: ZIE LINK

Blauwe kiekendief: Uitkerke Weiden.

Slechtvalk: Uitkerke, Achterhaven, De Haan, Knokke, Heist.

Waterral: Oudenburg.

Porseleinhoen: Kwetshage, Hoge Noen.

Strandplevier: Het Zwin.

Bosruiter: Uitkerke, Varsenare, Achterhaven, Knokke.

Kleine strandloper: Achterhaven.

Temminks strandloper: Het Zwin. Het Sterneneiland.

Grote stern: Het Zwin.

Zomertortel: Miseriebocht.

Bosuil: Oostkamp, Beernem, Zedelgem.

Zwarte specht: ZEdelgem, Beernem, Hertsberge.

Boomleeuwerik: Zwinbosjes.

Paapje: Het Zwin.

 

 

Zomertaling    /    Zomertortel

 

 

Bernard Dekimpe    /    Francis Pattyn

 

Machteld Kaesemans   2014-08-19