BLIKVANGERS van 12-01 tot en met 18-01-2015

Machteld Kaesemans

 

 Huismus  /  Régy Goemaere.

 

Op 17 en 18 januari was het “Het grote Vogelweekend” en telden we de tuinvogels. Net als vorig jaar werden er meest huismussen geteld. De koolmees staat op twee voor de vink, voorlopig toch, want alle uitslagen werden nog niet doorgestuurd en hier is het een nek-aan-nek race!!!!

 

Voor de rest geen nieuwkomers. Toch de moeite waard en veel gespot : grote en middelste zaagbek, zwarte ibis, roerdomp, koereiger, een kruisbek, sneeuwgors en enkele kleine zwanen. Een veel geziene gast blijft de grote zilverreiger.

 

Door het zachte weer vertoeven er minder wintervogels in onze streken. Nog hoop?….misschien in de maand februari !

 

 

 Koolmees en Vink

 

 

 

Marc Nollet

 

 

WAARNEMERS:

Alain Pitteljon, Albert Neyt, Annemie Opdebeeck, Bart Mortier, Bart Vantorre, Bastiaan de Ketelaere, Catherine Priem, Christophe Jacobs, Danny Claeysier, Devos Johan, Dirk Anseeuw, Dominique Bauwens, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Ducastel, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Frank De Scheemaeker, Franky Bauwens & Dominique Verbeke, Frederik De Coster, Frederik en Nayana Willemyns, Frederik Willemyns, G. Van Assche, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Gijs François, Gilles Bavay, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Vansteenbrugge, Ivan Leroy, J Vanryckeghem, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jasper Mussche, Jeroen Vanheuverswyn, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Jurgen Dewolf, K. Van Parys , Karel Tack, Kenny Hessel, Koen Baute, Kris De Wit, Leo Declercq, Lieselot De Vos, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Deknock, Marc Rogghe, Margaux Boeraeve, Marnix Vyncke, Michel Louette, Miguel Depoortere, Mirella Bruynseels, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Pascal Heymans, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul D’hoore, Paul Maertens, Paul Versmissen, Peene Dirk, Peter Meininger, Pierre Blockx, Pieter Van Hauwaert, Reinoud Allaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robrecht Pillen, Roland François, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Simon Feys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven D’haese, Stijn Borny, Stijn Cooleman, Sven Maly, Tiemen De Smedt, Valérie Goethals, Vandekerkhove Danny, Verduystert J.P. VWG Mergus, Ward Simoens, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Desmidt, Wim Pauwels.

 

 

 Kleine Zwaan

 

 Marc De Ceuninck

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Grote Zaagbek  /  Zwarte Ibis  /  Roerdomp  /  Koereiger

 

 

 

 

 Filip De Ruwe  /  Danny Claeysier  /  Marnix Vyncke  /  Dries Candaele

 

 

Kleine zwaan: Lapscheure, Oedelem, Middelburg.

Grote zaagbek: Oedelem, Oostendse Vaart.

Middelste zaagbek: Zeekanaal.

Rosse stekelstaart: Ettelgem Put.

Kuifduiker: Achterhaven.

Zwarte ibis: Achterhaven.

Roerdomp: Zedelgem, Moerbrugge, Roksem Put;

Kwak: Kleiputten Nieuwe Vrede, Plaatpolder.

Koereiger: Meetkerke.

Grote zilverreiger: ZIE HIER

Kuifaalscholver: Achterhaven

Bruine kiekendief: Uitkerke, Oudenburg, Knokke, Achterhaven.

Blauwe kiekendief: Uitkerke, Vlissegem, Oudenburg, Knokke, Jabbeke, Houtave.

Smelleken: Meetkerke, Zwevezele, Houtave, Uitkerke, Oostkamp.

Slechtvalk: Zedelgem, Uitkerke, Achterhaven, Knokke, Brugge, Dudzele, Meetkerke, Damme, Oedelem, Oudenburg, Snellegem, Klemskerke.

Waterral: Moerbrugge, Damme, Uitkerke, Ruddervoorde.

Bokje: Zedelgem, Knokke, Oedelem, Ruddervoorde.

Kleine strandloper: Uitkerke Weiden.

Bosuil: St. Michiels, Oostkamp, Zedelgem.

Velduil: Uitkerke Weiden.

Zwarte specht: Wingene, Sijsele, Zedelgem, Assebroek, Beernem.

Roek: Oostkamp, Ruddervoorde.

Cetti’s zanger:.Knokke.

Barmsijs onbekend: Assebroek.

Kruisbek: Wingene.

IJsgors: Het Zwin.

Sneeuwgors: Heist, Zeebrugge, Knokke.

 

 

 Kruisbek    /    Sneeuwgors

 

 

 Filip De Ruwe    /    J. Vanryckeghem

 

Machteld Kaesemans  2015-01-20