Oproep tot medewerking – wulpenslaapplaatstelling dit weekend

Frank De Scheemaeker

 

Dringende oproep: WULPENSLAAPPLAATSTELLINGEN ! Opgelet: 24 januari 2015, 16u00 Havenrandparking Coiseaukaai ! Voor de gemeenschappelijke telling in de Achterhaven o.l.v. Jan Swimberghe

wintertijd? wulpentijd

jodeltijd? jolijt

januari? geen respijt!

tel mee en kom op tijd

 

Wat is er poëtischer dan op een winterse zaterdagavond net voor en in de schemering naar wulpen te luisteren en te speuren? De wind blaast je oren af, je waterdichte regenjas houdt zijn belofte niet, de weerselementen knagen aan het binnenste van je botten.

Dieper dan dat, tot in je merg, kan een natuurervaring niet gaan. Als je nu nog niet overtuigd bent, weet ik het niet meer. Het lijkt eerder een typische, natte winter tot nu toe. Dat zou kunnen betekenen dat de wulpen erg verspreid zitten.

Oproep van onze coördinator Guido Rappé