VWG MERGUS naar Bulgarije 1 mei 2015.

Machteld Kaesemans

Haventje + hotel op de achtergrond

 

Bulgarije is een droombestemming voor vogelkijkers. Hier bevindt zich een grote en ongerepte diversiteit op een kleine oppervlakte, gelegen aan de Zwarte Zee. Deze reis werd op maat gemaakt voor onze vogelwerkgroep door Starlingreizen

 

 

SN  Kuifje vliegtuig 

 

 

Deze morgen vertrokken 12 enthousiaste Mergussers  samen met Billy Herman als reisleider. Van Brussel vlogen ze met SN Brussels Airlines, met het kuifje vliegtuig, naar Wenen. Na een uurtje wachten  ging de tocht verder met Austrian Airlines naar Varna in Bulgarije. Hier stonden 2 gidsen te wachten, Minka voor de vogels en Maggie voor de planten.

 

Hotel Venera

 

 

Voor ze doorreden naar hun hotel Venera in de kuststad Kavarna, werd er nog een hapje gegeten. In dit hotel verblijven ze drie nachten. Onderweg werd er gestopt voor een oehoe en …yes!!! ze hebben hem gevonden, wel in de mist.

 

Roodstuitzwaluw    /    Zwarte Stern 

 

 

 

 

Deze namiddag maakten ze een wandeling rond het haventje en spotten o.a visdiefjes, zwarte stern, roodstuitzwaluw, zwartkopmeeuw, Spaanse mus en veel geelpootmeeuwen. Ze luidden de nacht in met een zingende nachtegaal op het terras.

 

De laatste zin van mijn berichtgever klonk zeer positief:” Veel groetjes van ons allen , goeie groep, toffe bende. We voelen nu al aan dat we nog veel zullen bijleren!”

 

Ik kijk dus uit naar de volgende mails. Binnen een drietal dagen ben ik er terug.

 

Jullie thuisverslaggeefster,

Machteld

 

Foto’s:  Billy Herman  /  Stijn Borny  /  David Botteldoorn  /  Frank Wynen