BLIKVANGERS van 15-06 tot en met 21-06-2015

Machteld Kaesemans

2015-06-22 Aasgier Marc DC

Aasgier  / Marc De Ceuninck.

 

Vandaag bied ik jullie de 250 ste Blikvanger aan ! Ik hoop dat jullie nog steeds fan zijn van dit item waarbij je binnen de paar minuten kan zien wat er allemaal te sprokkelen viel in “ Vogelland Mergus”. Tevens besteed ik veel aandacht aan de mooie foto’s van onze knappe fotografen dus… doe ik nog een eindje verder op dezelfde manier?

 

Zeer uitzonderlijk voor België was deze week  de geziene aasgier, overvliegend in Westkapelle aan de Bloedloze Dijkpolder.  De roep van de hop gehoord in Beernem, bleek uit een volière te komen waar ze gekweekt worden. De foto van hop heb ik dus vervangen door een gekraagde roodstaart, waarvan er heel veel in Beernem aan het Beverhoutsveld zaten…knappe vogels trouwens.

 

Kwak is ook nieuw, net als jan-van-gent gezien voor Zeebrugge vanuit een boot. Een mooie foto werd genomen van een jonge ransuil en van een adulte steenuil. Het roodborstje en het winterkoninkje , twee kleine tuinvogeltjes, breng ik hier ook in beeld omdat ze zo weinig vermeld en gefotografeerd worden.

 

 

Kleine Zilverreiger    /    Kwak

 

2015-06-23 Kleine Zilverreiger Herman Blockx

 

 

2015-06-22 Kwak Herman Blockx

Herman Blockx

 

 

WAARNEMERS

 

A.Elias, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Bart Van Thuyne, Benoît Forget, Bernard Dekimpe, Buyst Marie Rose, Carlos van de Ginste, Cel van Hooydonk, Daniël Wybo, Dany Depauw, David Botteldoorn, Davy VDP, Didier Vereecke, Dominique, Dominique Verbelen, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik Blommestijn, Erwin Derous, Filiep T’jollyn, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Free Claerbout, Gaby Wieme, Geert Boelens, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Guido Rappé, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, J Vanryckeghem, Jelle Quartier, Jens Derycker, Johan Beyne, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Joppe Mollet, Kamil Daneels, Kathleen Coen, Kenny Hessel, Kris Lesage, Kris Van den Abeele, Leen Charles, Lowie Lams, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Lievrouw, Marc Nollet, Marc Rogghe, Margaux Boeraeve, Marnix Vyncke, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Nicolas Vanermen, Nicole Joly, Noël Lievrouw, Noël Vervaecke, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Peene Dirk, Philippe Deprez, Pieter Van Dorsselaer, Pieter Van Hauwaert, Reinhardt Strubbe, Resteau Nathalie, Rieneke Vanhulle, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sente Eddy, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stijn Cooleman, Sven Maly, Tom Vermeulen, Valérie Goethals, Vandaele M, Vandeputte Christian, Veerle De Saedeleer, Verduystert J.P., Wannes Bos, Ward Tamsyn, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Trio.

 

 

Gekraagde Roodstaart

 

2015-06-22 Gekraagde roodstaart Johan Buckens

Johan Buckens

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Ransuil: juv. en adult    /    Steenuil: juv. en adult

 

2015-06-22 Ransuil Marc Nollet 2015-06-22 Ransuil Marnix Vyncke

 

2015-06-22 Steenuil Marc De Ceuninck 2015-06-23 Steenuil Marnix Vyncke

1: Marc Nollet  /  2 &4: Marnix Vyncke   /  3: Marc De Ceuninck

 

 

Kwartel: Meetkerke. Damme, Uitkerke, Vlissegem.

Lepelaar: Knokke, Uitkerke, Vlissegem, Klemskerke, Oostkerke, Hoeke.

Kwak: Hoeke.

Grote zilverreiger: Damme.

Jan-van-gent: Noordzee.

Wespendief: Oostkamp, Wingene, Eernegem, Waardamme, Ruddervoorde, Houtave, Damme.

Aasgier: Westkapelle.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Knokke, Damme, Vlissegem, Zuienkerke. Westkapelle, Oudenburg, Varsenare, Heist, Houtave.

Slechtvalk: Brugge.

Waterral: Damme.

Steltkluut: Oudenburg.

Amerikaanse steltkluut: Oudenburg.

Geelpootmeeuw: Zeebrugge.

Dwergstern: Knokke.

Grote stern: Knokke, Noordzee.

Zomertortel: Knokke, Hoeke, Damme.

Zwarte specht:  Oostkamp, Wingene.

Wielewaal: Brugge.

Boomleeuwerik: Wingene, Knokke.

Cetti’s zanger: Damme, Hoeke, Achterhaven, Zeebrugge.

Sprinkhaanzanger: Knokke, Achterhaven.

Braamsluiper: Knokke, Heist, Beernem, Zeekanaal, St. Andries.

Blauwborst: Vlissegem, Uitkerke, Houtave, Varsenare.

Nachtegaal: Knokke.

Gekraagde roodstaart: Assebroek, Beernem, Torhout.

Kruisbek: Sijsele, Wenduine, Wingene, Wijnendale.

Goudvink: Zwinbosjes.

 

Roodborst     /     Winterkoning

 

2015-06-22 Roodborst Marc Nollet 2015-06-22 Winterkoning Marc Nollet

 Marc Nollet

 

Machteld Kaesemans 22/06/2015

.