BLIKVANGERS van 13-07 tot en met 19-07-2015

Machteld Kaesemans

2015-07-21 Aalscholver 1 Marnix Vyncke

Aalscholver  /  Marnix Vyncke.

 

Enkele nieuwkomers deze week zoals purperreiger, strandplevier, roodhalsfuut, krooneend en geoorde fuut.

Toch ga ik voor één keer de symbolische toer op. Twee weken terug werden vogels met rood in hun vederkleed besproken. Verleden week ging het over gele accenten en vandaag toon ik jullie vogels met een zwart kleed. Jullie raden het wellicht al, op 21 juli viert ons land zijn nationale feestdag en deze drie kleuren vormen onze vlag.

 

Mooie foto’s door onze fotografen genomen van aalscholver, zwarte zee- eend, meerkoet, zwarte specht, merel, kauw, zwarte kraai en spreeuw. Deze 4 laatste soorten worden niet zo vaak gefotografeerd, maar kijk eens goed elke zwarte tint  heeft  iets anders, iets bijzonder ! Ter inlichting: alle vogels werden deze week gespot.

 

Als afsluiter publiceer ik nog putter en waterhoen, want deze twee dragen alle kleuren van de Belgische vlag !

 

Geniet van jullie vrije dag en tot volgende week.

 

 

Zwarte Zee – eend

 

2015-07-21 Zwarte Zee-eend Herman Blockx

Herman Blockx

.

Meerkoet

 

2015-07-21 Meerkoet Marc De Ceuninck

Marc De Ceuninck

 

 

WAARNEMERS:

Alain Baccaert, Albert Neyt, Anja Everaert, Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Bart Mortier, Catherine Priem, Claerebout Stéphane, Daan Van Eenaeme, Devos Johan, Dries Candaele, Edward Debbaut, Eli Devos, Emmanuel Crul, Erwin Derous, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Freddy Rogiers, Frederik Van Den Berghe, G. Van Assche, Gaby Wieme, Geert Carette, Gerda, Keulemans, Guido Orbie, Guido Rappé, Hannes Ledegen, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Vandenberghe, Hilde Fontier, J Vanryckeghem, Jan D’hondt, Jan Swimberghe, Jean Hugé, Jelle Ronsmans, Jens Derycker, Johan Buckens, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Karel Tack, Kenny Hessel, Koen Maertens, Kris De Wit, L Feys, Leo Declercq, Louis Bostyn, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Lippens, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc P, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Michel Louette, Mylle Johnny, Nelly Bergen, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Hendrick, P. Focquier, Patrick Keirsebilck, Patrick Vandousselaere, Paul Decuypere, Peter Wijnsouw, Philippe Deprez, Pierre Van Vooren, Piet Smessaert, Pieter Moysons, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Rijn Van Maele, Rik Vande Kerchove, Rita Vanhullebusch, Romain Deloof, Sam Dewanckele, Serge Allein, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven Vangompel, Stijn Cooleman, Sven Valkenburg, Tom Van den Neucker, Valérie Goethals, Verduystert J.P., VWG Mergus, Wauters Jean, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Yves G.

 

 

Zwarte Specht

 

2015-07-21 Zwarte Specht1 Danny Roobaert

Danny Roobaert

 

 

VOGELS + GEBIED “ DE BIJZONDERSTE” – Exacte plaats, aantal en data te vinden bij Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Zwarte Kraai  /  Kauw  /  Spreeuw  /  Merel

 

2015-07-21 Zwarte Kraai Marc Nollet 2015-07-21 Kauw Marc Nollet

 

2015-07-21 Spreeuw Marc Nollet 2015-07-21 Merel Marc De Ceuninck

1, 2, 3: Marc Nollet    /    4: Marc De Ceuninck

 

 

Kwartel: Oudenburg, Klemskerke, Lapscheure, Zuienkerke.

Krooneend: Brugge.

Roodhalsfuut: Achterhaven.

Geoorde fuut: Achterhaven.

Lepelaar: Knokke, Uitkerke, Wenduine, Achterhaven, Blankenberge, Brugge.

Purperreiger: Zedelgem.

Grote zilverreiger: Damme, Klemskerke.

Wespendief: Knokke, Zedelgem, Oostkamp, Sijsele, St.Kruis, Dudzele.

Bruine kiekendief: Knokke, Stalhille, Oudenburg, Zuienkerke, Uitkerke, Hoeke, Damme, Lapscheure.

Havik: Blankenberge.

Slechtvalk: Meetkerke, Damme, Zeebrugge, Stalhille, Achterhaven.

Strandplevier: Het Zwin.

Bosruiter: Varsenare.

Kleine strandloper: Achterhaven.

Geelpootmeeuw: Blankenberge.

Dwergstern: Knokke.

Grote stern: Knokke, Noordzee, Uitkerke.

Bosuil: Loppem.

Zwarte specht:  Zedelgem.

Wielewaal: Stinker en Blinker, De Haan.

Boomleeuwerik: Wingene.

Sprinkhaanzanger: Achterhaven.

Blauwborst: Houtave, Vlissegem, Varsenare.

Rouwkwikstaart: Zeebrugge.

Kruisbek: Wingene.

 

 

Putter    /    Waterhoen

 

2015-07-21 Putter Geert Vanhulle 2015-07-21 Waterhoen Jan Vanhoutte

Geert Vanhulle    /    Jan Vanhoutte 

 

Machteld Kaesemans  20/07/ 2015

.