SFEERVERSLAGJE FIETSTOCHT WOENSDAGAVOND 22 JULI 2015: LAPSCHEURE

Frank De Scheemaeker

Acht enthousiaste fietsliefhebbers maakten hun opmaak aan Hoeke brug voor een ontspannende excursie doorheen de polders van Lapscheure.

L1210369

Staf Neyt die met zijn echtgenote aan het dineren was in het Noorderlicht, zwaaide ons na een korte babbel en samen met de eerste Sperwer van de avond,  uit. Het was prachtig weer en in en nabij de Steenbakkerij Hoeke een Zomertortel, een Visdief en 6 Lepelaars die opvlogen richting Noord. Aan de Blauwe Sluis genoten we met volle teugen van één adult man, één adult vrouw en twee al flink uit de kluiten gewassen juveniele Bruine Kiekendieven.  Over het Lapscheuregat vlogen minstens 200 Boerenzwaluwen en langs de Zeedijk liet een Grasmus zich kort bekijken.

L1210381

 

Regelmatig doken Sperwer, Buizerd, Torenvalk en aan de Zeepolder ook één juveniele Slechtvalk op. Dirk C. wees ons op de verschillende ‘strings’ in het landschap: langwerpige weilanden met een historische betekenis. Onze fantasie sloeg natuurlijk flink op hol – wij hadden een andere beeld voor ogen.

L1210386

De Kwabettekreek lag er prachtig bij en we noteerden er een late Grutto, naast 2 Kemphanen, 3 Witgatjes en veel juveniele Kokmeeuwen (zou er daar een kleine broedkolonie geweest zijn?)

L1210387

We sloten de prachtige avond af met een blik op het Ooievaarsnest op de school van Lapscheure. Jammer genoeg was café de Welkom niet open van vandaag zodat we met een droge mond richting Brugge terugmoesten.

Frank De Scheemaeker