MET MERGUS EN STARLING NAAR GEORGIE: Dag 1

Machteld Kaesemans

2015-09-19 Batumi en omgeving

 

Batumi en omgeving.

 

Georgië is een droombestemming voor vogelaars ! Tijdens deze trip werd gekozen voor de kennismaking met trekvogels in Batumi en werden de meest spectaculaire plaatsen in het binnenland eruit gefilterd.

 

Acht Mergussers onder begeleiding  van Billy Herman van Starlingreizen vertrokken deze morgen om 7u50 (om 5u50 in luchthaven) naar Batumi. Met een tussenlanding in Istanbul kwamen ze zonder problemen in Batumi aan om 16u00. De sfeer zat er van bij aanvang goed in…het leek wel een groepje tieners op uitstap !!! (zie foto).

 

 

2015-09-19 Georgie Billy

 

 

Frank stuurde mij deze avond volgend bericht :

In Batumi aangekomen zonder vertraging. Na een doortocht door het mooie stadscentrum, arriveerden we in ons prachtig gelegen guesthouse…wat een uitzicht !

Er is volle bak stootvogeltrek van steppekiek, steppebuizerd, zwarte wouw, dwergarend, slangenarend, sperwer, ook een 70 tal bijeneters. Super toffe sfeer…nu avondmaal en dan cursus.

 

 

2015-09-19 Bijeneter Billy

 

 

Het gaat hier inderdaad om een zangvogel – en roofvogelworkshop !

Morgen trekken ze naar de vogeltrekpost in Sakhalvasho. Elke avond wordt beslist, afhankelijk van de weersomstandigheden, wat de volgende dag gebeurt.

 

Starling heeft in elk geval gezorgd voor enkele comfortabele trektelstoelen…deze wil ik jullie niet onthouden !!!

 

 

2015-09-19 Batumi comfortabele stoel bij het trektellen

 

 

Tot morgen

Thuisreporter:  Machteld.

 

Foto’s Frank en Billy