BLIKVANGERS van 07-12 tot en met 13-12-2015

Machteld Kaesemans

2015-12-15 Koereigers Johan Buckens

Koereigers in de vlucht  /  Johan Buckens.

 

 

Deze week domineerden de koereigers opnieuw ons Mergusgebied en trokken vele vogelaars en fotografen naar zich toe. Het zijn inderdaad leuke reigertjes, die soms geen stap breed uitwijken voor “hun koe” !!!

 

Een andere uitschieter was een voorbij vliegende kleine burgemeester, een zeer zeldzame gast, jammer genoeg slechts gezien door 2 waarnemers. Nog 2 zeldzame gasten zijn de ruigpootbuizerd, vooral deze winter en een jan-van-gent, een rariteit in december.

 

Een paar velduilen verblijven in Het Zwin en in Uitkerke. De grote zilverreiger wordt nog frequent gespot, ook een paar late lepelaars waren van de partij. Het zien van een appelvink of een putter maakt elke vogelliefhebber blij.

 

Wat we tot hiertoe nog niet zagen waren de echte wintertoppers als grote-en middelste zaagbek en het zo sierlijke nonnetje. Verschillende soorten eenden zijn in vrij lage getallen aanwezig…wordt het nog winter?

 

Geniet in elk geval van alles wat de natuur ons biedt …het maakt ons blij en warm van binnen!

 

 

Lepelaar

 

2015-12-15 Lepelaar Herman Blockx

Herman Blockx

 

Koereiger met zijn grote vriend !

 

2015-12-15 Koereiger1 Johan Buckens

Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Alexis De Munck, Anthony Maes, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bert Kindermans, Bram Depuydt, Caroline De Wulf, Catherine Priem, Christophe Gruwier, Dan Crabbe, Danny Claeysier, Devos Johan, Dirk Anseeuw, Dominique Bauwens, Dries Candaele, Emmanuel Crul, Erwin Derous, Filip De Coster, Filip De Ruwe, Frank De Scheemaeker, Frank Van De Velde, Freddy Cordy, Freddy Rogiers, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Geert Vanhulle, Geert Vanloot, Gilles Bavay, Guido Orbie, Guy Marien , Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Vansteenbrugge, Heidi Verstraete, Hilde Fontier, Hubert Baltus, Ivan Leroy, J Vanryckeghem, Jan De Wit, Jan D’hondt, Jan Pauwels, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jean Pieters, Jean-Marie Testaert, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan En Karin Steuperaert-Mels, Johan Opsomer, Johan Van Heulebrouck, Johan Vandepitte, Jürgen De Witte, Karel Tack, Koen Baute, Koen Maertens, Koen Vandepitte, Kris Boers, Kris De Wit, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, L Feys, Lieven Devreese, Louis Bostyn, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van Den Kerchove, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Marc Batsleer, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc Varrasse, Marcel Pottier, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martine Wauters, Maurice Le Comte, Maurice Meunier, Michel Louette, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Vergucht, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Paul Decuypere, Paul D’hoore, Peene Dirk, Pierre Tavernier, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robert Gysbertsen, Romain Deloof, Rudy Deplae, Serge Allein, Sergey Dereliev, Simon Feys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Stephen Boddington, Stijn Borny , Sven Maly, Thibault Snauwaert, Tine Devroye, Valérie Goethals, Verduystert J.P, Vic Puype, Wauters Jean, Willem Jans, Willy Dias, Willy Vermeersch, Wim Pauwels, Wim Rommel.

 

 

Kleine Burgemeester  /  juveniel

 

2015-12-14 Kleine-Burgemeester-Johan-Buckens

Johan Buckens

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

Jan-van-gent  / Ruigpootbuizerd  /  Grote Zilverreiger  /  Velduil

 

2015-12-15 Jan-van-gent Marc Nollet 2015-12-15 Ruigpootbuizerd1 Johan Buckens

 

2015-12-15 Grote Zilverreiger Patrick Keirsebilck 2015-12-15 Velduil Marnix Vyncke

Marc Nollet  /  Johan Buckens  /  Patrick Keirsebilck  /  Marnix Vyncke

 

 

Kleine zwaan: Knokke.

Lepelaar: Houtave, Knokke.

Roerdomp: Zedelgem.

Koereiger: Meetkerke, Klemskerke, Vlissegem, Brugge, Koolkerke.

Grote zilverreiger: Damme, Oostkamp, Zuienkerke, Oostkerke, Dudzele, Meetkerke, Knokke, Oudenburg, De Haan, Stalhille, Moerbrugge, Zedelgem, Houtave.

Jan-van-gent: Zeebrugge.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Achterhaven, Damme, Houtave, De Haan, Stalhille.

Blauwe kiekendief: Knokke, Meetkerke, Hertsberge, Damme.

Havik: Zedelgem.

Ruigpootbuizerd: Heist.

Smelleken: Houtave, Knokke.

Slechtvalk: Zedelgem, Brugge, Damme, Uitkerke, Ettelgem, Oedelem, Zeebrugge, Houtave, De Haan.

Waterral: Moerbrugge. Hoeke, Damme, Vlissegem, Lissewege, Ruddervoorde.

Bokje: Knokke, Torhout.

Paarse strandloper: Blankenberge.

Kleine burgemeester: Zeebrugge.

Kerkuil: Heist, Oostkamp.

Bosuil: Zedelgem, St. Andries, Beernem, Loppem, Oostkamp, Aartrijke.

Velduil: Uitkerke, Knokke.

Zwarte specht: Zedelgem, Waardamme, Wingene.

Roek: Sijsele, Oostkamp, Oedelem.

Boomleeuwerik: Wingene.

Cetti’s zanger: Achterhaven, Stalhille.

Waterpieper: Assebroek.

Barmsijs onbekend:  Ichtegem.

Goudvink: Beernem.

Appelvink: Assebroek.

 

 

Appelvink    /    Putter

 

2015-12-15 Appelvink Marc Nollet 2015-12-15 Putter Geert Vanhulle

Marc Nollet    /    Geert Vanhulle

 

Machteld Kaesemans  15/12/2015