BLIKVANGERS van 04-01 tot en met 10-01-2016

Machteld Kaesemans

2016-01-12 Velduil met muis 2 Danny Claeysier

Velduil en muis  /  Danny Claeysier

 

Weinig nieuwe soorten deze week, behalve een grote zaagbek en een ruigpootbuizerd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar foto’s genomen op een apart moment, met speciale effecten of voorvallen. Alle soorten vogels zijn deze week gespot en de foto’s zijn zeer recent.

 

Zo zien jullie een velduil voorbij  vliegen met een muis tussen de poten. Op de tweede foto wordt hij aangevallen door een torenvalk die het snoepje wil afpakken. Daarna een andere velduil tussen twee kauwen en een supermooie landing van een koereiger. De grote burgemeester is te benaderen op minder dan één meter en vangt regelmatig een “visje”! De drieteenmeeuw zet de keel wijd open en de zilvermeeuw is met haar eten onderweg. Als laatste, twee torenvalken knusjes naast elkaar en een dappere drieteenstrandloper met één pootje.

 

Waarnemers en fotografen waren talrijk aanwezig, het natte, grijze weer en de zware wind speelden ons wel parten!!!

 

Hop naar de volgende week!

 

 

 

Velduil en Torenvalk

 

2016-01-08 Velduil en Torenvalk Marc Nollet

Marc Nollet

.

Velduil en Kauwen

 

2016-01-12 Velduil Johan Buckens

Johan Buckens

 

 

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Alexander Deceuninck, Annelies Jacobs , Antoine Cornelis, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Axel Smets, B. Ghijs, Bart Van Thuyne, Charlotte De Ghellinck, Danny Claeysier, Danny Dewulf, Danny Jonckheere, Dany Depauw, Devos Johan, Dirk Anseeuw, Dries Candaele, Edward Debbaut, Emile De Clerck, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Eric Wille, Erwin Derous, Filip De Ruwe, Fonny Schoeters, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Fre D B , Freddy Rogiers, Frederik Van Den Berghe, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Wispelaere, Guido Orbie, Guido Rappé, Guy Laurijssens, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hans Hillewaert, Hans Vandenberghe, Hans Vansteenbrugge, Harry Vandecnocke, Herman Blockx, Hilde Fontier, J Vanryckeghem, Jan Celis, Jan De Wit, Jan Ranson, Jan Swimberghe, Jasper Louette, Jasper Mussche, Jean Pieters, Jean-Marie Testaert, Jef De Clerck, Jef Van De Water, Jens Derycker, Johan Debuck, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jürgen De Witte, K. Van Parys , Karel Tack, Koen Baute, Koen Maertens, Koen Vandepitte, Kris De Wit, Kristof Hurtekant, Kurt Van Damme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Van Den Kerchove, Luc Vanpaemel, Ludo Nelen, Machteld Kaesemans, Marc De Ceuninck, Marc Nollet, Marc Rogghe, Mariet Verbeek, Mark Logghe, Marnix Vyncke, Martijn Roos , Maurice Le Comte, Michel Louette, Mylle Johnny, Nicholas Endriatis, Nick Vanclooster, Olivier Hendrick, P. Vandepitte , Patrick Geerts, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Paul Maertens, Pauwel Bogaert, Peene Dirk, Peter Hofman, Pierre Blockx, Piet Allegaert, Pieter Van Hauwaert, Rainer Josten, Reinert Mommerency, Rik Vande Kerchove, Romain Deloof, Ruben Saey, Rudy Deplae, Rudy Lenaerts, Sam Dewanckele, Sebastiaan Hanoulle, Simon Feys, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven De Bruycker, Stijn Borny , Stocman François, Thibault Snauwaert, Thijs Tanghe, Tine Devroye, Valérie Goethals, Verduystert J.P, Vic Puype, Walter De Smet, Willy Dias, Wim Lammerant, Wim Pauwels, Wim Rommel, Wim Trio, Yvan Mahaux.

 

 

Koereiger

 

2016-01-12 Koereiger Marnix Vyncke

Marnix Vyncke

 

 

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

 

 

1 & 2 Grote Burgemeester  /  3 Drieteenmeeuw  /  4 Zilvermeeuw

 

2016-01-12 Grote Burgemeester Johan1 2016-01-12 Grote Burgemeester Erik Ducastel

 

2016-01-12 Drieteenmeeuw Vandeputte Christian 2016-01-12 Zilvermeeuw Herman Blockx

Johan Steuperaert  /  Eric Ducastel  /  Vandeputte Christian  /  Herman Blockx

 

 

Kleine zwaan: Lapscheure, Oedelem, Middelburg.

Grote zaagbek: Lage Moere.

Parelduiker: Noordzee.

Roodkeelduiker: Noordzee.

Lepelaar: Het Zwin.

Roerdomp: Zedelgem, Uitkerke.

Koereiger: Meetkerke, Oedelem, Koolkerke.

Grote zilverreiger: Damme, Dudzele, Meetkerke, Moerbrugge, Zedelgem, Houtave, Stalhille, Koolkerke, Hoeke, Zuienkerke, Oostendse Vaart, Varsenare, Lapscheure, Westkapelle, Knokke, Zuidvaartstrook, Lichtervelde.

Jan-van-gent: Noordzee, Zeebrugge, Knokke.

Bruine kiekendief: Uitkerke, Achterhaven, Dudzele, Wenduine, De Haan, Oudenburg, Damme, Brugge, Stalhille.

Blauwe kiekendief: Knokke, Uitkerke, Oudenburg, Stalhille, Damme, Heist, Achterhaven.

Ruigpootbuizerd: Het Zwin.

Slechtvalk: Zedelgem, Damme, Uitkerke, Brugge, Houtave, Vlissegem, Knokke, Oostkerke, Eernegem, Aartrijke, Assebroek, Lapscheure, Loppem, Zuidvaartstrook, Oedelem, Sijsele, Achterhaven, Dudzele, Zeebrugge, Heist, Meetkerke.

Waterral: Moerbrugge.

Bokje: Assebroek.

Paarse strandloper: Blankenberge Haven.

Grote burgemeester: Blankenberge Haven en strand.

Pontische meeuw: Zeebrugge.

Bosuil: Loppem, Oostkamp, Waardamme.

Velduil: Uitkerke, Zuienkerke, Knokke.

Roek: Torhout, Beernem, Oedelem.

Cetti’s zanger: Blankenberge/Zeebrugge

Waterpieper: Torhout.

Frater: Knokke.

IJsgors: Knokke.

Sneeuwgors: Heist.

 

 

Drieteenstrandloper    /    Torenvalk

 

2016-01-12 Drieteenstrandloper Vandeputte Christian 2016-01-12 Torenvalk Patrick Keirsebilck

Vandeputte Christian    /    Patrick Keirsebilck

 

Machteld Kaesemans   12/01/2016