MERGUS WEEKNIEUWS 2016/20-21

Frank De Scheemaeker

Foto – koppel Ooievaar met pulli te Lapscheure – foto Serge Cocquyt

100_5265

 

 

 

 

 

Hoys allen

 

Gezien ik het grootste deel van volgende week in het mooie Plovdiv Bulgarije zit voor het werk – twee Weeknieuwsen – in één keer!

 

WOENSDAGAVOND UITSTAPPEN

 

Nu woensdag  25 mei een unieke fietstocht doorheen het Beverhoutsveld – het laatste bolwerk van gekraagde roodstaart in onze regio. We rijden langs prachtige dreven en genieten van de mooie landschappen en hopen op veel leuke soorten als Buizerd, Sperwer, Steenuil, Patrijs, Ijsvogel enz. Iedereen welkom met rijklare fiets.

 

De leiding is in handen van Romain die het gebied als zijn broekzak kent en veel interessante uitleg klaar heeft!

25.05.16 19.30 uur Kerk van Moerbrugge fietstocht

Beverhoutsveld

 

Paul Maertens

Romain Deloof

 

 

DONAU DELTA

 

Jullie hebben allen de groeten van Johan D, Marc Dc – Marc N – Johan V, Roland, Isabelle en nog veel andere Mergussers die voor het ogenblik de Donau Delta in Roemenië verkennen. Na twee dagen hadden ze al 108 soorten op de teller staan en het weer is bijzonder gunstig. Op waarnemingen.be (internationaal: observado.org) kunnen jullie alle waarnemingen opvragen!

 

BROEDVOGELBIJDRAGE 2014  en GUIDO BURGGRAEVE PUBLICATIE 30 JAAR BROEDVOGELTELLINGEN IN HET ZWIN

 

Kan steeds door iedereen gratis op mijn werk afgehaald worden  -Lieven Bauwensstraat 11 – Waggelwater Sint-Andries  (of bij me thuis natuurlijk) (of op excursie) (of op aanvraag komt mijn chauffeur in jullie brievenbus stoppen)

 

LAPSCHEURE

 

Een fiere familie COCQUYT laat weten dat het eerste Ooievaar jongen uit het ei gekropen zijn in het centrum van Lapscheure  ( je weet wel – waar het nest eerst illegaal verwijderd werd)  (zie ook foto van Serge in bijlage)

 

ONZE WEBSITE – www.mergus.be

 

Vergeet niet dagelijks jullie waarnemingen in te voeren en onze artikels op de startpagina te lezen aub.

 

CLUB BRUGGE

 

Het eerder groen-zwarte getinte Mergus Bestuur wenst de Blauw-Zwart liefhebbers en in het bijzonder Filip Dc, Johan Db en Benny C proficiat met de behaalde titel.

 

Tot de week na volgende week.

 

Frank en het ganse Mergus Team