HERDENKINGSWANDELING Guido Burggraeve – zondag 1 mei 2016

Machteld Kaesemans

2016-05-21 GB 1 Frank

 

 

Guido Burggraeve heeft mijn leven en dat  van de meeste van mijn generatie genoten fel beïnvloed. Met een spontaan enthousiasme bracht hij zijn brede kennis van de natuur automatisch op iedereen over, van groot publiek tot gespecialiseerde vogelaar.

 

 

2016-05-21 Guido Burggraeve

 

 

Menig uur bracht ik samen met andere Natuurpunt Mergussers  door in het Zwin en op de Internationale Dijk en steeds toonde Guido grote interesse voor onze tellingen en de resultaten ervan , zij het nu voor Wulpen – of Kleine Zilverreiger slaapplaatstellingen of voor watervogel – of broedvogel- of trektellingen.

 

Ook bij hem thuis was je steeds meer dan welkom en hij kon honderduit vertellen over alles wat in en rond zijn tuin verbleef, waar hij op excursie geweest was en welke mooie recente reisherinneringen hij had.

 

Het overlijden van Guido kwam onverwacht en liet niemand van ons onberoerd. Vandaar dat we algauw met de familie en kennissen van  Magda en Guido en de vogelaars uit de regio het plan opvatten om een jaarlijkse Guido Burggraeve herdenkingswandeling te organiseren.

 

 

2016-05-21 Guido Burggraeve herdenking Johan Steuperaert 2016-05-21 Zwinwandeling Johan St

 

2016-05-21 GB frank 2016-05-21 GB2 Frank

 

 

Op 01 mei 2016 was het dan zover. Met een honderdtal natuurliefhebbers verzamelden we aan het Oosthoekplein te Knokke voor een unieke wandeling doorheen de Zwinbosjes o.l.v. Guido O, Johan D, Koen M, Stefaan B, Patrick J en ondergetekende.  Het was zo ongeveer de eerste prachtige morgen van het voorjaar en de trek kwam langzaam maar zeker op gang met enkele tientallen zwaluwen en de eerste stootvogels: boomvalk, bruine kiekendief en buizerd. In de Zwinbosjes zelf genoten we van o.a. nachtegaal, sprinkhaanzanger, boomleeuwerik en goudvink.

 

Om 9u15 verzamelden we opnieuw aan het Oosthoekplein en genoten er onder een aangename ochtendzon  van een eenvoudig maar lekker ontbijt door het Hof van Vlaanderen voorbereid.

 

Magda en haar schoonbroer hielden een mooie, beklijvende  herdenkingstoespraak en Frank deelde  de broedvogelbijdrage – 30 jaar broedvogeltellingen in het Zwin uit aan alle deelnemers.

 

Volgend jaar zijn we zeker weer opnieuw aanwezig en vertrekken dan wellicht vanuit het nieuwe Zwin bezoekerscentrum.

 

Frank De Scheemaeker, vz. Mergus.

 

Foto’s Frank en Johan St.