MERGUS WEEKNIEUWS 2017/2: GABY WIEME – TELLINGEN – NOG EENS TELLINGEN – TWEE GEMEENSCHAPPELIJKE EXCURSIES OP ZONDAG – ALLERLEI

Frank De Scheemaeker

2016-11-01 Nonnetje Filip De Ruwe

 

 

 

Hoys allen

Foto Nonnetje – Filip De Ruwe – arhief Mergus

GABRIEL WIEME

 

We wensen Gaby een spoedig herstel toe na zijn ontslag uit het ziekenhuis deze week en we hopen dra nog één van zijn artikels op onze website te publiceren. Alvast dank aan Ruben S die Gabriel zijn tellingen (tijdelijk) overneemt

 

STOOTVOGELTELLING VERLEDEN WEEKEND

 

De weersomstandigheden waren opnieuw niet optimaal! Mist en regen belemmerden op sommige momenten accuraat telwerk. Je kunt je telling nog tot en met zondag uitvoeren (vervolledigen)  en in het regioscherm invoeren, eventueel samen te  doen met de watervogeltelling. Vogelaars die vrijdag of zondagnamiddag telden hadden grote aantallen Buizerden en normale aantallen andere stootvogels. De Slechtvalken vertoonden reeds baltsneigingen  aan de Olv toren.

 

DIT WEEKEND – DE JANUARI TELLING IS DE MOEDER ALLER TELLINGEN – MOGEN WE OP IEDERS MEDEWERKING REKENEN

 

WATERVOGELS

 

Alle vaste tellers worden door Coördinator Marc Dc aangeschreven – er is ook één gemeenschappelijk excursie naar de Achterhaven en Lissewege. We tellen met drie ploegen o.l.v. Wim, Paul, Stefaan, Frank en Johan, etc..   Afspraak zondag 15 01 om 08u45 aan de gekende randparking Louis Coiseau kaai Brugge (Haven) (Politiehuis) . Terug 12u15. Laarzen en warme kledij noodzakelijk. Iedereen welkom.

 

GANZENTELLING

 

Alle vaste tellers werden door Christine en Eckhart aangeschreven

 

AALSCHOLVERSLAAPPLAATSTELLING

 

Alle vaste tellers werden door Wim Jans aangeschreven

 

ZILVERREIGER SLAAPPLAATSTELLINGEN

 

Alle vaste tellers werden door Frank aangeschreven en we organiseren ook een gemeenschappelijke excursie op zondag 15 01  naar Meetkerke , Houtave en Zuienkerke. We zouden graag minstens drie telposten uitzetten om de slaaptrek en slaapplaatsen in die regio in kaart te brengen: Hagebos, de Katte en Jachtput Meetkerke. We spreken af om 15u45 aan de Scheepsdaelebrug (kant  La Tache) en verdelen de posten onder de aanwezigen. Frank zorgt voor kaarten en formulieren. Je mag altijd een mailtje naar me sturen – frank.descheemaeker@skynet.be als je komt. Dan heb ik voldoende kaarten.

 

DE WEBSITE: geniet van de recente nieuwe bijdragen: uniek reisverslag, blikvangers, programma ARKAVONDEN

 

EEN KLEINE GREEP UIT DE TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN – specifieke uitnodigingen volgen binnenkort

 

  • 21 januari – wulpenslaapplaatstelling
  • 26 januari – ark avond Oman
  • Weekend 29 januari: groot vogelweekend – Mergus verleent opnieuw zijn medewerking in Groenwaecke – jullie komen toch ook eens langs!
  • Vrijdag 03 februari – Mergus midwinterfeest met Rene Beyersbergen, Mergus Award, Broedvogelbijdrage, Nieuwe Website, gezellig samenzijn

 

Tel  en geniet dit weekend!

 

Met vriendelijke groeten – Frank en het ganse Mergus Team