MERGUS WEEKNIEUWS 2017/36: SPANJE – GRAUWE KLAUWIER – TREKTELLEN FONTEINTJES – ZWALUWEN – ROKSEMPUT – SAMENDAG – DEELNAME – REISVERSLAGEN

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

Vooreerst mijn excuses voor het onregelmatig verschijnen van de Mergus Nieuwsbrieven. De  exponentieel stijgende verkoop van onze elektrische fietsen hebben me vele avonden aan het werk gehouden zodat er weinig tijd was voor ontspanning en extra gezamenlijke Mergus excursies. Maar met de herfst en de winter voor de deur zal dat zeker veranderen. Beloofd.

VOLG ONZE VOGELREIS NAAR ANDALUCIA EN TARIFA OP DE VOET

Van nu zaterdag a.s. tot volgende week zaterdag vertoeven enkele Mergussers o.l.v. Johan Debuck in het zuiden van Spanje. Ben je benieuwd naar onze waarnemingen en belevenissen  – wel surf dan regelmatig naar onze www.mergus.be website voor de dag verslagen van Machteld en /of de Mergus facebook  voor nota’s van Karina en Frank.

ROKSEMPUT – HOGE DIJKEN

Katrien VH nodigt ons allen uit op het fusiefeest op de Roksemput , nu zondagnamiddag 10 september. 

TREKTELLEN FONTEINTJES

Ook bij ons is er veel trekplezier te beleven. Ik zie dat Stefaan K, Lowie L, Dries C iedere zondag en op de goede trekdagen paraat zijn in de Fonteintjes te Zeebrugge of bij harde wind op de Pier van Blankenberge. Ga zeker eens langs en geniet van dit uniek fenomeen. Eind september zijn er opnieuw de Internationale Trelteldagen. We houden jullie op de hoogte!

GRAUWE KLAUWIER

De Grauwe Klauwier broedde voor het eerst weer in Vlaanderen sinds 20 jaar en dit in een Natuurpunt reservaat te Maaseik!

HUISZWALUWEN ZERKEGEM/XANTIPPE

Marcel Pottier merkte opnieuw een bewoond nest op aan de school van Zerkegem, ook dat was 20 jaar geleden. Onmiddellijk werden enkele extra kunstnesten aangebracht en we hopen op een even groot uitbreidingssucces als te Zedelgem,  volgend jaar. Yvonne , de mama van Rik De Jaegher, merkte een bewoond nest op aan haar kapsalon Xantippe in de Oostendsesteenweg 73. Ze rukken dus opnieuw op richting stad! Zouden ze ooit nog opnieuw terug broeden in onze binnenstad?

ONZE DEELNAME

We bieden Régy onze oprechte deelname aan bij het overlijden van zijn mama.

ONZE WEBSITE – MOOIE VERBETERING

Jullie hebben het misschien nog niet gemerkt – maar ik per toeval  mogelijk als eerste – toen ik een Spanje reisverslag wou opzoeken – er zit een nieuwe filter op deze rubriek , zodat de reizen nu eenvoudig per land kunnen worden opgevraagd. Heerlijk. Dank aan Vallie, Marc N en Tuur op daar hard te hebben aan gewerkt.

NBO SAMENDAG TE DAMME

Natuurpunt Damme nodigt alle Mergussers van harte uit op hun NBO Samen Dag op zaterdag 30 september.  Het merendeel van het Mergus bestuur is zeker aanwezig, jullie ook? Graag tijdig inschrijven bij Ans aub!

TINE VRAAGT

Ja onze immer actieve Tine vraagt wat reclame te maken de Start Brugse Vesten-wandelingen, organisatie door Wim Jans en Dirk Pottier (natuurpunt) en dat kunnen we haar niet weigeren natuurlijk

zie advertentie:

https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/op-safari-in-brugge/963bf3ca-5d04-4014-ac65-22a4676c309e

 

MERGUS ZOMERFEEST ZONDAG 24 SEPTEMBER

Is zoals gezegd al een eindje volzet, maar 4 sloebers schreven in , maar vergaten te storten. Graag dit weekend doen, anders gaan jullie plaatsen naar de wachtlijst kandidaten!

BROEDVOGELBIJDRAGE 2016

Nog twee harde werkers, Stijn C en opnieuw Marc N laten weten dat de laatste hand wordt gelegd aan de eind lay-out van dit meesterwerk, uniek in Vlaanderen. Nogmaals bedankt alle tellers en uitwerkers.

Mag ik jullie verder een mooie vogelrijke september wensen en vergeet niet onze Spanje reis op de website te volgen of op facebook te liken.

Frank en het ganse Mergus Team

 

Ps vergeet ik in de drukte een mail te beantwoorden – of een bericht  te posten – stuur hem/het  gerust een tweede keer door! Ik antwoord altijd

 

PS Foto – Paapje – archief Mergus