BLIKVANGERS van 28/08 tot en met 03/09/2017

Machteld Kaesemans

Langzaam sijpelen de eerste velduilen binnen, net zoals de eerste roodhalsgans (niet geringd) en een smient die al een paar weken in Vloethemveld verblijft.

Anderzijds doen de boerenzwaluwen hun uiterste best om veel voorraad op te doen voor de lange tocht naar het zuiden tot in Afrika. Veel van deze kleine, dappere vogeltjes zijn reeds op weg naar hun winterverblijf.

Deze week werden er ook meerdere visarenden, een purperreiger, veel lepelaars, een paar blauwe kiekendieven, een zeldzame grauwe kiekendief, verschillende draaihalzen, morinelplevier en nog eenmaal de kleinst waterhoen gespot.

Bij de kleine vogeltjes noteerden we eindelijk een graszanger, veel tapuiten op trek, paapjes, een paar bonte vliegenvangers, een duinpieper, een boompieper en een ortolaan.

Jullie kunnen nog de volledige lijst consulteren en uitkijken naar de volgende weken.

Groetjes van Machteld. 

Roodhalsgans

© Danny Claeysier

Smient

© Marc Nollet

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Alec Buyse, Antoine Cornelis, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Arthur Floren, Augustijn De Ketelaere, Bart Van Thuyne, Bernard Miserez, Bruno Beyen, Chris Melis, Danny De Rauw, Dany Depauw, Dirk Hylebos, Dirk Werbrouck, Dries Candaele, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Halet, Eric Hermy, Erik Etienne, Erwin Derous, Erwin Sys, Etienne Peeters, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Francis Wyns, Frank De Scheemaeker, Frank Oling, Frédéric Vanhove, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Pourcq, Geert De Wispelaere, Geert Ryken, Gerin Pascale, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hilbran Verstraete, Isabelle Bossuyt, J Vanryckeghem, Jan De Vlaemynck, Jan Seys, Jan Swimberghe, Jasper Vandecasteele, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Debuck, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Vandepitte, Jonas Ghyselen, Jonas Pottier, Jonathan Meire, Jorg Lambrechts, Joris Elst, Karel Tack, Kenny Hessel, Koen Baute, Kris Lesage, Krista Rappé, Kurt Van Damme, Leo Declercq, Lieven Therry, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc Audenaerde, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marcel Klootwijk, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Michel Van Den Bogaert, Michiel Soubry, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, P. Staelens, Patrick Janssens, Paul Decuypere, Peter Adriaens, Peter Van Herp, Philippe Deprez, Pieter Van Hauwaert, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robbe De Groeve, Robrecht Pillen, Romain Deloof, Rudy Deplae, Sacha D’hoop, Sam Bielen, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Sophie Philtjens, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven Keteleer, Stijn Baeten, Thijs Tanghe, Thomas Michiels, Tony Parmentier , Valérie Goethals , Vandewiele Pascal, Vic Puype, Vincent Legrand, Wannes Bos, Ward Vercruysse, Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Pauwels, Wim Trio, Wout De Rouck, Wouter Van Gompel.

Boerenzwaluw

© Dominique Bauwens

Visarend

© Marnix Vyncke

Purperreiger

© Johan Buckens

Lepelaars

© Dries Candaele

Blauwe Kiekendief

© Marnix Vyncke

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Tapuit

Paapje

© Marnix Vyncke

VOGELLIJST:

Roodhalsgans, Zomertaling, Geoorde fuut, Lepelaar, Purperreiger, Grote zilverreiger, Visarend, Wespendief, Zwarte wouw, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Grauwe kiekendief, Havik, Slechtvalk, Waterral, Kleinst waterhoen,  Steltkluut, Morinelplevier, Bosruiter, Krombekstrandloper, Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Kerkuil,  Bosuil, Velduil, Draaihals,  Kleine bonte specht, Zwarte specht, Cetti’s zanger,  Graszanger, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Blauwborst, Nachtegaal, Gekraagde roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Duinpieper, Boompieper, Kruisbek, Ortolaan.

Bonte Vliegenvanger

© Eric Van Colenberghe

Bovenste foto: © Velduil / Herman Blockx

Machteld Kaesemans  5/09/2017