Mergusreis naar Andalucia / Tarifa / Dag 2

Machteld Kaesemans

Na een verkwikkende nachtrust vertrokken ze onder een stralende zon richting Zahara de los Atunos.

 Langs de rivier spotten ze rots-, huis-, oever-, boeren-en  roodstuitzwaluw. Een overvliegende visarend, een bel met een twintigtal vale gieren, een dwergarend…maar ook een resedawitje, kleine vuurvlinder en een zwervende heidelibel kon hen bekoren. 

Slangenarend

Zo maar langs de weg : twee laagvliegende slangenarenden, adembenemend mooi! In een flits zien enkelen een Barbarijnse valk de prooi van een sperwer ontfutselen.

Op weg naar de volgende plaats stond een kiosk met mango’s , zonder verkoper. Frank liet zich niet onbetuigd en  nam de plaats in van de verkoper. Zo konden enkele Spanjaarden  4 mango’s kopen voor 2 euro…wat een batje!!!

Naar de moerassen van Barbate “Marismas de Barbate” met om de haverklap een opvallende soort. Overweldigd door het aantal Audouins meeuwen.

 Flamingo’s op hun lange stelten aten, sliepen en bekvechtten. Ook kleinere vogeltjes waren massaal aanwezig zoals  bonte vliegenvanger, fitis, tapuit, roodkopklauwier en paapje. Een visarend liet een groepje grielen opvliegen. 
Voor sommigen werd dit de eerste lifer : nl. heremietibissen, een tiental, velen gezenderd en geringd.
Wat verder kwamen drie soorten plevieren in een beeld: strand- bontbek- en kleine plevier. Het waren  wel tientallen strandplevieren. bij ons niet meer te vinden…

Ze sloten de dag af met een blits bezoek aan La Janda. Daar stalen de Ooievaars steevast de show, met een kleine duizend trokken ze bellen door het luchtruim. Spetters waren grijze wouw, ralreiger, bijeneter en grauwe kiek.

De teller staat op 106 soorten, vandaag alleen 91  Geniet mee van de sfeerbeelden xxx

Foto’s: Karina, Frank, Marc.

Machteld 10/09/2017