Mergusreis naar Andalucia / Tarifa / Dag 3

Machteld Kaesemans

Opnieuw was het een veelzijdige “vogelspotdag” in en rond Tarifa. Om 10uur vertrokken ze voor een “whale watching” trip.

Ze konden genieten van kuhls- en vale pijlstormvogels, grote jager en vijf stormvogeltjes.

Een groep van minstens vijftig, een ander zegt een kleine honderd gestreepte dolfijnen volgden geruime tijd de boot…wat een sfeer! Maar dan…tromgeroffel… plots 3 super dichte grienden! Als opblaaspoppen lagen ze te dobberen, nu en dan onderduikend. Uniek!

Terug aan land trokken ze onmiddellijk naar de trektelpost Trafico, waar rode en zwarte wouw, bruine kiekendief, wespendief, dwerg- en slangenarend en bijeneters in kleine aantallen overvlogen. Er was teveel wind om een topdag te worden!

Dan maar terug naar La Janda: daar is het constant genieten van witte en zwarte ooievaar, zwarte ibis, alle witte reigertjes, grauwe, bruine en vandaag ook blauwe kiekendief, grijze wouw en minstens 100 kleine torenvalken. Andere spetters waren aasgier, Spaanse mus, Iberische kwikstaart, flamingo, kwak, purperreiger, teveel om op te noemen! Een Vogelparadijs!

De sfeer is er uitstekend en ze groeten al hun vrienden en familie in het thuisland.

Foto’s Karina en Frank

Machteld 11/09/2017