BLIKVANGERS van 04/09 tot en met 10/09/2017

Machteld Kaesemans

Tussenin nog even de Blikvangers vóór het 4de reisverslag van Tarifa.

De voornaamste vondsten van deze week zijn: de Amerikaanse goudplevier, de Noordse nachtegaal en de Sperwergrasmus. De eerste twee zijn zeer, zeer zeldzame vogels in onze streek en niet zo eenvoudig om met zekerheid te determineren.

Mijn aandacht gaat ook naar de verschillende valken die gespot werden zoals Roodpootvalk, Smelleken, Boomvalk, Slechtvalk en Torenvalk.

Er werden ook meerdere soorten sternen gezien en meerdere soorten jagers.

Bekijk aandachtig de volledige vogellijst en vergeet de dagelijkse verslagen niet over onze Mergussers in Tarifa! Zij genieten zeker van een beter weertje dan wij hier!

Groetjes van Machteld.

Roodpootvalk

© Filip De Ruwe

Smelleken

© Marnix Vyncke

WAARNEMERS:

Albert Neyt, Alexander Dewilde, Anna Schneider, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Arjan Ovaa, Arno Beidts, Arnout Zwaenepoel, Augustijn De Ketelaere, Bart Mortier, Bernard Miserez, Carine Van Goethem, Catherine Priem, Davy Bosman, Deseure Noel, Dirk Werbrouck, Dominique, Dries Candaele, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Etienne Peeters, Fernand Van Ginderen, Filip De Coster, Fons De Wispelaere, Frank De Scheemaeker, Frédéric Vanhove, Gaby Wieme, Gauthier Deschamps, Geert De Clercq, Gerin Pascale, Guido Minnaert, Guido Orbie, Guido Rappé, Gwenaelle , Vandendriessche, Hans Compernolle, Hans Delrue, Hans Matheve, Hilbran Verstraete, Hubert Brandt, Iwan Lewylle, J Vanryckeghem, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jan D’hondt, Jan Pauwels, Jan Swimberghe, Jasper Vandecasteele, Jelle Quartier, Joachim Bertrands, Joachim Pintens, Johan Debuck, Johan en Karin , Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Vandepitte, Kelle Moreau, Kenny Hessel, Koen Baute, Koen Vervaeren, Kris De Wit, Kurt Van Damme, Lebrun Raphael, Leo Declercq, Louis Robeyns, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Vanpaemel, Luk Ingelbrecht, Machteld Kaesemans, Magda Vermoortele, Marc & Françoise Roca , Marc De Ceuninck, Marcel Pottier, Marnix Vyncke, Mathias D’haen, Mathias Wackenier, Mathieu Vandewiele, Miguel Demeulemeester, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Norbert De Clercq, Olivier Dupont, Patrick Janssens, Patrick Keirsebilck, Pattyn Francis, Paul Decuypere, Peter Adriaens, Peter Collaerts, Peter De Roo, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robert Wynants, Roeland De Wilde, Ruben Saey, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Sander Bruylants, Serge Allein, Stefaan Brinckman, Stefaan Cornelus, Stijn Baeten, Stocman François, Thibaud Vandaudenard, Tom Martin, Tony Parmentier , Wilfried Pattyn, Willem Jans, Willy Dias, Wim Trio, Wout De Rouck, Wouter Van Gasse, Yati Daveloose, Yolan Bosteels.

Boomvalk

© Danny Claeysier

Slechtvalk

© Johan Buckens

Torenvalk

© Marnix Vyncke

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Sperwergrasmus

© Johan Buckens

VOGELLIJST:

Roodhalsgans, Roodkeelduiker, Geoorde fuut, Noordse stormvogel, Lepelaar, Purperreiger, Grote zilverreiger, Jan-van- Gent, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Roodpootvalk, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Amerikaanse goudplevier, Bosruiter, Krombekstrandloper, Geelpootmeeuw, Noordse stern, Grote stern, Zwarte stern, Grote jager, Middelste jager, Kleine jager, Kleinste jager, Kerkuil,  Bosuil, Velduil, Draaihals,  Cetti’s zanger,  Braamsluiper, Sperwergrasmus, Noordse nachtegaal, Gekraagde  roodstaart, Paapje, Boompieper, Barmsijs, Ortolaan.

Noordse Nachtegaal

© Jan Rottiers

Bovenste foto: ©Amerikaanse Goudplevier / Hans Niekus.

Machteld Kaesemans 12/09/2017