MERGUS WEEKNIEUWS 2017/38: BROEDVOGELS 2016 – ZOMERFEEST – ANDALUCIA – NOORDWESTERSTORM – NIEUWE SCHUILHUTTEN

Frank De Scheemaeker

Hoys allen

BROEDVOGELS 2016

Daarnet onze Mergus broedvogelbijdrage 2016 bij de kopiedienst gaan afhalen. Een meesterwerk! De aantallen en aantalsevoluties van meer dan 100 broedvogels worden er in detail besproken en het geheel wordt opgesmukt met prachtige foto’s van Marc Nollet, die ook de eind-lay-out verzorgde. Ook een stevig woord van dank aan alle tellers, uitwerkers, eindredactie (stijn cooleman), programmeur (roland vn) . Begin oktober starten we met de uitwerking van de 2017 gegevens. Heb je nog broedvogelgegevens 2017 liggen die niet in Avimap of op waarnemingen.be verschenen – graag voor eind september doorsturen aub. We nodigen de vaste uitwerkers dra uit op een start uitwerkvergadering. Heb je meegeteld en kom je zondag naar ons zomerfeest – vergeet geen exemplaar mee te nemen. Ben je zondag niet aanwezig – dan kan je tijdens de kantooruren die meesterwerk bij Frank op het werk afhalen of op een volgende Mergus activiteit meenemen.

NU ZONDAG A.S. ZOMERFEEST 2017 – zie ondertussen verslag en mooie foto’s op de Mergus Facebook

De Liereman te Turnhout en de Ronde Put te Mol/Postel: twee topgebieden en prachtig weer voorspeld – dat wordt genieten

Onze bus zit echt boem vol: 62 betalenden – 62 zitplaatsen. In bijlage de lijst van de 62 betalenden. Indien je niet op de lijst staat – dan graag niet opdagen aub. Indien onverwacht belet… graag onmiddellijk frank.descheemaeker@skynet.be aan mailen – dan kunnen we iemand van de wachtlijst gelukkig maken.

Graag om 07u30 aanwezig aub – aan de gekende randparking Haven Brugge tov Politiehuis. Programma in bijlage.

MERGUS REIS ANDALUCIA

Machteld bedankt voor de prachtige dag verslagen op de www.mergus.be. Schitterend. Wij genoten van prachtig weer, 154 vogelsoorten, een prachtige natuur en een guitige (dixit Johan) Mergus sfeer. Er schiet me net een leuke anekdote te binnen die we Machteld vergaten door te sturen. Tijdens het avondeten kwam een groepje Duitsers vragen wat ons in zo’n enthousiaste diverse groep naar Tarifa bracht. We daagden hen uit zelf het antwoord te zoeken en het eerste antwoord luidde: Sie mussen unbedingt ein Theatergesellschaft sein.  Hebben jullie de verslagen en foto’s nog niet gezien… surf als de bliksem naar www.mergus.be en geniet mee. Ook op de Mergus en Karina S  facebook dagelijks een overzicht van onze belevenissen.

NOORDWESTENWIND

De Noordwesterstorm van verleden week zorgde vorige week voor recordaantal Pijlstormvogels, Jagers en Stormvogeltjes voor onze Vlaamse kust. Geniet mee van de schitterende fotos op onze website.

NIEUWE SCHUILHUTTEN TE VLOETHEMVELD EN ROKSEMPUT OP KOMST

Karim N  bedankt om het prachtige nieuws via volgende link door te sturen

https://www.natuurenbos.be/nieuwe-vogelkijkhut-vloethemveld