Blikvangers van 18/09 tot en met 24/09/2017

Machteld Kaesemans

De ster van deze week is zeker en vast de Grauwe Franjepoot- eerste kalenderjaar. In de vorige blikvangers vermeldde ik reeds een overvliegende grauwe franjepoot aan de Fonteintjes die uit zee kwam en richting Uitkerke vloog, dit was op 17/09. Op 19/09 werd er eentje gezien in het Zwin en op 20/09 en 22/09 een in de Achterhaven  Weiden Hoge Noen.  Maar op 23/09 bevond een eerste kalenderjaar- grauwe franjepoot zich op de Put van Vlissegem waar hij al minstens 40 bezoekers kreeg. Wie weet is dit dezelfde?

Er zijn natuurlijk nog andere heel mooie waarnemingen zoals 13 geoorde futen, ook op Vlissegem Put, visarend steeds prachtig om zien, smelleken, de laatste elegante steltkluut, krombekstrandloper, kleine strandloper, baardman en draaihals.

Bij de kleine vogels  vermeld ik graag: bladkoning, roodkeelpieper, Europese kanarie, appelvink en nog zoveel meer!!!

Bekijk de volledige vogellijst en geniet van de mooie foto’s van onze fotografen.

Tot volgende week.

Machteld.

Visarend

© Marnix Vyncke

Smelleken

© Johan Buckens

Steltkluut

© Vandeputte Christian

Krombekstrandloper

© Filip De Ruwe

Kleine Strandloper

© Jan Baert

WAARNEMERS:

Albert Neyt, André Delier, Andre Van Langenhove, Anna Schneider, Annick Decruyenaere, Antoine Cornelis, Antoon Ovaere, Augustijn De Ketelaere, Bart Ducheyne, Bart Vantorre, Bernard Miserez, Bram Sercu, Caroline Tas, Chris Melis, Christian De Mori, Cyr Mestdagh, Dany Depauw, Deseure Noel, Dieter Coelembier, Dominique, Dries Candaele, Dumont De Chassart, Elie Coremans, Emmanuel Crul, Eric Hermy, Erik De Meersman, Erik Etienne, Erwin Derous, Etienne Peeters, Filip De Ruwe, Florian Martens, Fons De Wispelaere, Francoise Henin, Frank De Scheemaeker, Frank Descamps, Freddy Rogiers, Frédéric Vanhove, Frederik Willemyns, Gabriel Vanhulle, Gaby Wieme, Geert Carette, Geert De Clercq, Greet Delaunois, Guido Orbie, Hans Compernolle, Hans De Blauwe, Hans Delrue, Hendrik Borglevens, Henk Loobuyck, Herman Blockx, Hilbran Verstraete, Ian Stevens, Ingrid Piryns, Ivan Steenkiste, J Vanryckeghem, Jacxsens Bruno, Jan Baert, Jan De Vlaemynck, Jan Mees, Jan Ranson, Jan Seys, Jasper Vandecasteele, Jean Pieters, Jelle Quartier, Joachim Pintens, Johan Buckens, Johan Devos, Johan en Karin Steuperaert-Mels, Johan Lippens, Johan Vandepitte, Johan Vg, Jonas Ghyselen, Jonas Pottier, Jonathan Meire, Jos Callens, Jp Valentin, Kamil Daneels, Karina Samyn, Kenny Hessel, Koen Baute, Kurt Stroobandt, Kurt Van Damme, L. Q, Lander Kestemont ,Leo Declercq, Lieve Maeseele, Lieven De Temmerman , Louis Robeyns, Louis Schramme, Lowie Lams, Luc De Cat, Luc Lens, Luc Vanpaemel, Machteld Kaesemans, Marc Nollet, Marcel Pottier, Marianne Berteloot, Mathieu Vandewiele, Maxence Gérard, Mireille Henry, Mylle Johnny, Nick Vanclooster, Noël Vervaecke, Olivier Dupont, Patrick Janssens, Paul Decuypere, Pierre Blockx, Pierre Tavernier, Piet Smessaert, Raphael Windey, Resteau Nathalie, Rik Vande Kerchove, Robbe Cool, Robbe Gils , Robin Daelemans, Robin Vermylen , Robrecht Debbaut, Robrecht Pillen, Roland François, Rudy Deplae, Sam Dewanckele, Stef Vlietinck, Stefaan Anseeuw, Stefaan Brinckman, Steven Boone, Stijn Baeten, Stijn Borny , Stocman François, Thijs Tanghe, Thomas Peelman, Tim Caers, Tom Goossens, Tony Parmentier , Vanpraet Jurgen , Verduystert J.P, Véronique Bouquelle, Vincent Dufour, Virginie Sonon, Ward Vercruysse, Wesley Poelman, Wilfried Pattyn, Willy Dias, Willy Vanlandschoot, Wim Debruyne, Wim Pauwels, Wout De Rouck, Wouter Van Gasse.

Baardman 

 © Jan Baert

Draaihals

© Johan Buckens

VOGELS + GEBIED  /  Exacte plaats, aantal en data te vinden bij :  Waarnemingen.be http://mergus.waarnemingen.be/waarnemingen_v7.php?groep=

Bladkoning

© Johan Buckens

Roodkeelpieper

© Geert Vanhulle

Europese Kanarie

© Wim Deloddere

VOGELLIJST:

Geoorde fuut, Noordse pijlstormvogel, Lepelaar, Koereiger, Grote zilverreiger, Jan-van- Gent, Kroeskoppelikaan, Visarend, Wespendief, Bruine kiekendief, Blauwe kiekendief, Havik, Smelleken, Slechtvalk, Waterral, Steltkluut, Bosruiter, Kleine strandloper,   Krombekstrandloper, Grauwe franjepoot, Geelpootmeeuw, Noordse stern,  Reuzenstern,  Dwergstern, Grote stern, Zwarte stern, Grote jager, Middelste jager, Kleine jager, Zeekoet, Kerkuil,  Bosuil, Velduil, Draaihals,  Kleine bonte specht, Zwarte specht, Baardman, Cetti’s zanger,  Bladkoning, Sprinkhaanzanger, Braamsluiper, Beflijster, Gekraagde  roodstaart, Paapje, Bonte vliegenvanger, Grote pieper, Boompieper, Roodkeelpieper, Europese kanarie, Barmsijs, Kruisbek, Appelvink, IJsgors.

Appelvink

© Filip De Ruwe

Bovenste foto: © Grauwe Franjepoot / Lander Kestermont

Machteld Kaesemans 26/09/2017