MERGUS WEEKNIEUWS 2017/39: ZOMERFEEST – TREKTELLEN – OP REIS – TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN

Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen

MERGUS ZOMERFEEST

We bedanken iedereen die zondag jl aanwezig was  ons Zomerfeest. Het was een aangename en sfeerrijke dag . Zie mooi verslag op onze www.mergus.be.

NU ZATERDAG 30 SEPTEMBER : INTERNATIONALE TREKTELDAGEN

In gans Europa worden trektelposten bemand om de trek van Noord naar Zuid in kaart te brengen. Onze vaste trektelposten – de Fonteintjes te Zeebrugge en het Platform naast de Paashaas Zwin te Knokke zijn natuurlijk bemand en wij gaan hen een bezoekje brengen. Of op eigen houtje kan iedereen langs komen in de loop van de dag – of jullie kunnen mee op de gemeenschappelijke Mergus excursie – start 7u30 aan de gekende Haven randparking  Brugge (tov Politiehuis) – terug ca 11u30. Meebrengen: telescoop/verrekijker/vogelgids/handschoenen-muts voor het eerste uur (?) – warm drankje?

Leo stuurde me een prachtig link door waar alle  vliegbeelden en trekroepjes kunnen beluisterd en ingeoefend worden! Ben al volop aan het oefenen – jullie ook?

Vriendelijke groeten, Leo – naar trektellen doorklikken – gewoon machtig!        www.natuurstudiegroepdijleland.be/

OP REIS

Dominique vraagt me publiciteit te maken voor de volgende Natuurpunt reis:

Hoi Frank,

Zou het mogelijk zijn om onderstaand tekstje (van Miguel Demeulemeester) te verspreiden onder de bende van Mergus? Deze schitterende trip zal worden begeleid door Arie Ouwerkerk (BirdingBreaks) en Miguel Demeulemeester (Natuurpunt). Het zou zondermeer top zijn mochten ook wat Mergus-sympathisanten zich voor deze trip aanmelden J.

Scandinavië staat voor een TOP-reisbestemming!
Wie heeft deze reis nog op z’n ‘bucket-list’ staan? HET moment om het er af te schrappen is aangebroken: we gaan opnieuw met Natuurpunt Reizen naar Finland, Lapland en de Varangerfjord in 2018!

De noordelijke bossen van Finland en de extreem oostelijke tip van Noorwegen – de Varanger – hebben simpelweg een mythische status onder natuurliefhebbers. De landschappen zijn fenominaal, de bossen, de venen die zich onmetelijk ver …uitstrekken, …
Een lijst met oostelijke en noordelijke vogelsoorten die enkel te vinden zijn in de echte wildernis: Giervalk, Geelsnavelduiker, Haakbek, Kleinste Jager en Morinelplevier in broedgebied, 1000’den en 1000’den zeevogels bij hun broedkliffen, etc…
Wie er al geweest is zal nooit meer die blauwe flash van een Blauwstaart of een close-up ontmoeting met een Laplanduil “de old-men of the forest” vergeten!

We hebben een excellent programma met onze partner BirdingBreaks opgesteld en gaan 12 dagen hard onze best doen om alle specialiteiten in een prachtomgeving te zien te krijgen.

Alle details op deze link

Een blik in het schitterende fotoboek van de Natuurpunt Reis van 2016 zal de twijfelaars vermoedelijk wel snel over de lijn trekken

Kleine greep uit TOEKOMSTIGE ACTIVITEITEN – DETAILS VOLGEN ZEER BINNENKORT

Plaats alvast in jullie agenda: Optiekbeurs en bezoek aan Roksemput – weekend 02 en 03 december

Eind Maart 18  – Rode Wouwen weekend in de Hoge Venen – organisatie onze Karina/Mergus

Frank en het ganse Mergus bestuur  – en de blikvangers niet vergeten graag!