MERGUS WEEKNIEUWS 2017/43: ARK AVOND – DIRK DRAULANS – LAC DU DER – GROTE ZILVERREIGERS – OVERLIJDEN – VOC

Frank De Scheemaeker

 

Hoys allen   

Ziehier het recentste Mergus Nieuws

MORGEN DONDERDAG 26 OKTOBER – EERSTE ‘MERGUS’ ARKAVOND – onze Danny Claeysier – Marc Nollet en Patrick Keirsebilck: natuurbestemming Lesbos. Een van de bekendste Griekse Eilanden en een echte flyway voor migrerende Vogels. Mergus trok er al 4 x heen en toont een compilatie van de beste beelden over de jaren heen. Zaal de Ark – Sint-Michielslaan 35 – 8200 Sint-Michiels – inkom gratis – aanvang stipt 20u – ruime parking

  • En maak van de gelegenheid gebruik om uw unieke Natuurpunt kalender aan te schaffen
  • En om de Broedvogelpublicatie 2016 als trouwe teller  gratis mee te nemen

VRIJDAG 27 OKTOBER – DIRK DRAULANS – IN DE PUTTEN –  een unieke informatieve voordracht over de nieuwe Antwerpse Compensatie Natuurgebieden – doorspekt met humor en anektdotes – en gebaseerd op zijn recentste boek. CC De Valkaert, A Rodenbachstraat  42 – Oostkamp – aanvang 20u. 

NOG DIT WEEKEND – Werkdagen in Zevenkerke en Sint-Donaaspolder te Hoeke en strandwandeling te De Haan – alle info in de Spille

LAC DU DER

Twintig Mergussers trekken volgende week naar de Lac du Der – gaan genieten van de tienduizenden Kraanvogels en veel meer moois. Volg ons zeker op de Mergus website en Mergus facebook

GROTE AANTALLEN GROTE ZILVERREIGERS

De afgelopen week zeer grote aantallen Zilverreigers in de regio: tot 9 samen in Oostkerke en tot 18 samen in Houtave! Gaan al deze vogels bij ons overwinteren? Op 18 november is er een nationale slaapplaatstelling waar ij ook aan meedoen.  Voor het ogenblik kennen we drie slaapplaatsen: KP Hoeke – Fort Beieren en Sparrebosje naast EK Meetkerke. Ontdek of vermoed je nog slaapplaatsen geef het door aan frank.descheemaeker@skynet.be

VOC BEERNEM

Monica meldt dat het VOC Beernem opnieuw aangesloten is bij de nationale VOC –Vogelbescherming werking. We hopen dus dat alle vogels daar net als in Oostende  van een optimale verzorging zullen kunnen genieten. Alvast een woord van dank aan alle vrijwilligers die deze taken op zich nemen!

OVERLIJDEN

Charlotte meldt ons het overlijden van Etienne Vanaelst , één van de grote Paddenstoelenkenners Vlaanderen, en voor vele Mergussers een goede gekende. Wij bieden zijn familie onze oprechte deelneming aan.

MISSCHIEN DAT IK ZONDAG NOG WEL EEN GROEPSEXCURSIE ORGANISEER – HOU DE FACEBOOK EN OF WEBSITE OF JE MAILBOX IN DE GATEN ZATERDAG

Mvg

Frank

Ps en de blikvangers niet vergeten hé op www.mergus.be

 

PS photo sfeerbeeldje – FDS